Obligationer: Negativ stemning

Det danske obligationsmarked lukkede tirsdag i negativt terræn, selvom luften gik af ballonen på de europæiske aktiemarkeder, som efter en stærk indledning lå uensartet ved dansk lukktid.

Et par auktioner af statsobligationer i Irland og Holland var med til at mindske efterspørgslen efter de fastforrentede papirer. Irland solgte papirer for 1 mia. euro, mens Holland solgte for 2 mia. euro. Et par mindre amerikanske nøgletal overraskede positivt, hvilket var med til at understøtte den sure stemning på obligationsmarkedet.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2019, lukkede tirsdag 0,82 point lavere i kurs 101,85 med en effektiv rente på 3,77 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,38 point lavere i kurs 91,27 med en effektiv rente på 4,97 pct.

- De globale aktiemarkeder er steget pænt efter lanceringen af den amerikanske hjælpepakke til banksektoren, og sammensat med tirsdagens auktioner er der ikke rigtig den store grund til at obligationskurserne skal stige, sagde obligationsstrateg Peter Muller hos Commerzbank til Bloomberg News.

Det mindre regionale erhvervstillidsbarometer fra Richmond overraskede tirsdag eftermiddag med en kraftig forbedring til minus 20 i marts sammenlignet med minus 51 måneden forinden. Analytikerne havde ventet et uforandret tal. De regionale opgørelser bruges som opvarmning til det nationale ISM-erhvervstillidsbarometer som offentliggøres den 1. april.

De amerikanske boligpriser steg med 1,7 pct. i januar sammenlignet med et nedrevideret fald på 0,2 pct. måneden forinden. Det kom bag på analytikerne, som havde ventet et fald på 0,9 pct. i januar. Det er det offentlige organ Federal Housing Finance Agency, som står for opgørelsen.

Det stemmeberettigede amerikanske centralbankmedlem Charles Evans talte tirsdag formiddag i Tjekkiet, hvor han sagde, at den amerikanske centralbank kan øge de allerede omfattende igangsatte hjælpepakker for at skabe stabilitet på finansmarkederne. Ifølge Evans vil de forskellige tiltag være med til at skabe en global økonomisk vækst.

PMI-erhvervstillidsbarometeret i eurozonen, som dækker for både industrien og servicesektoren, blev offentliggjort tirsdag formiddag for marts og viste en stigning til 37,6 sammenlignet med 36,2 måneden forinden. Analytikerne havde ventet et marginalt fald til 35,9 i marts.

Sydkorea var tirsdag aktuel med planerne for endnu en hjælpepakke til økonomien på 13 mia. dollar. Hjælpepakken vil resultere i tilbagelevering af kontanter, billigere lån, investering i infrastruktur, samt jobtræning. Stimuluspakken vil øge væksten med 1,5 pct. og vil skabe 552.000 nye jobs. Præsident Lee Myung Bak vil forsøge at få pakken godkendt i parlamentet i april.

Den amerikanske tiårige T-bond lå ved dansk lukketid 13/32 point lavere i kurs 100 11/32 med en effektiv rente på 2,70 pct. Ved dansk lukketid kostede en euro 1,3526 dollar og lå dermed svækket mod dollar.

BRANCHENYT
Læs også