Jysk vil åbne 140 nye butikker

Sengetøjskoncernen træder på speederen, mens andre bremser op. Det er blevet lettere at skaffe de rigtige medarbejdere.

DAG¯ JAN

Jysk går direkte mod strømmen. Mens stribevis af virksomheder skærer ned og fyrer medarbejdere, udnytter sengetøjskoncernen nedturen til at satse mere end nogensinde.

Selskabet åbner i år et rekordstort antal butikker, og samtidig indvies to nye kæmpestore centrallagre. I stedet for fyringsrunder flyttes medarbejdere til nye projekter, så koncernen er parat til vækst, når udviklingen vender.

»Vi træder ikke på bremsen. Tværtimod speeder vi op. Afmatningen frigør ressourcer, som Jysk kan bruge andre steder. Det giver mulighed for at åbne flere butikker, og det vil vi gøre,« siger Lars Larsen, der ejer Jysk.

Dynekongen oplyser, at der i år vil blive åbnet op mod 140 butikker, og det er flere end oprindelig planlagt. Blandt årsagerne er, at det nu er lettere at skaffe de rigtige medarbejdere. Samtidig er det nemmere og billigere at finde nye butikker.

»Vi har gode menneskelige ressourcer i Jysk. Det vil være dumt at lade dem gå til spilde, fordi salget viger i de nordiske lande. I stedet kan vi bruge kræfterne andre steder,« siger Lars Larsen.

Kroatien i dag

..

BRANCHENYT
Læs også