Offentlige databaser på kanten med loven

Hver fjerde offentlige database i Storbritannien vurderes at være ulovlig i forhold til lovgivningen om datasikring og menneskerettigheder.

Computerworld News Service: En ud af fire britiske offentlige super-databaser "er næsten utvivlsomt ulovlige i forhold til menneskerettigheder eller datasikringslovning" og bør derfor blive "skottet eller væsentligt omdesignet".

Så barsk er konklusionen i en ny kritisk rapport.

Rapporten er bestilt af Joseph Rowntree Reform Trust og konkluderer også, at over halvdelen af de 46 største databaser har "væsentlige problemer med persondatasikkerhed eller effektivitet" og under 15 procent er "effektive, proportionelle og nødvendige".

I en belastende vurdering af "Transformational Government"-programmet, der sigter efter at forbedre den offentlige administration ved hjælp af it, fremhæver rapporten, der blev udfærdiget af Foundation for Information Policy Research, at meningen med dette program "var at gøre den offentlige administration bedre eller billigere, men programmet er gentagne gange blevet anfægtet af kontroverser om effektivitet, persondatasikkerhed, lovmæssighed og omkostning."

Rapporten sætter spørgsmålstegn ved, om Storbritannien er "ude af trit" med andre udviklede lande ved at centralisere data i stedet for at opbevare dem lokalt.

"Den vægt, der lægges på datafangst, udfyldelse af blanketter, mekanisk vurdering og profilering, skader den professionelle ansvarlighed og fremmedgør borgeren overfor staten," står der i rapporten. "Over to tredjedele af befolkningen har ikke længere tillid til, at staten kan håndtere deres persondata sikkert."


Registre bør skrottes

..

BRANCHENYT
Læs også