Sidste udkald for biotek hos venturepioner

Bankinvest, der var blandt de første herhjemme til at kaste sig over ventureinvesteringer i unge biotekselskaber, får nu en sidste chance for at komme ud af sine investeringer.

Ellers droppes biotek som forretningsområde. Nu skal en pakke af de dårligste investeringer sælges fra hurtigst muligt. Det skriver dagbladet Børsen torsdag. Det er meldingen fra den nye direktør i Bankinvestgruppen, Torben A. Nielsen, der er træt af den negative skygge, de lidet succesfulde ventureinvesteringer kaster på hele Bankinvest. Kapitalforvalteren, der har cirka 3 mia. kr. under forvaltning i sine fire biotekfonde, har nu lagt en plan for at sælge hovedparten af de resterende 23 selskaber i sine biotekfonde i en slags nødpakke for at koncentrere opmærksomheden og de sidste venturekroner om fem-seks selskaber, hvor man fortsat tror på, at der kan skabes værdi.

Det svarer til et udsalg af 75 pct. af porteføljen. »Vi er nødt til at fokusere på de porteføljeselskaber, hvor vi føler, at der virkelig er noget værdi, og så arbejde med at få solgt dem fra på en måde, der er så optimal som mulig for investorerne,« siger Torben A. Nielsen...

BRANCHENYT
Læs også