Aktier: Novo og Carlsberg i front

Det blev til en solid stigning for det danske C20-indeks, som endte torsdagen 2,4 pct. højere i 235,7.

Medicinal-aktierne viste en positiv udvikling med Novo Nordisk i front, men også Carlsberg og NKT fik et løft.

- Det er en lidt uensartet stemning, vi har i Europa, hvor flere store selskaber har været ude med triste regnskaber. C20 har dog ligget godt til hele dagen og udbygget sin stigning efter en positiv amerikansk åbning. Novo er med til at trække indekset godt op, men også flere andre C20-aktier oplever pæne stigninger, udtalte Claus Paaske Larsen, chefrådgiver for danske aktier hos Nordea.

Novo Nordisk fortsatte de seneste tre dages optur, og lukkede torsdag 3 pct. højere i kurs 276,5. Investorerne afventer ekspertmødet hos de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) om godkendelsen af Victoza (Liraglutide). Konkurrenten Eli Lilly, som har Byetta R (daglig dosering) på markedet, arbejder på at få næste generation Byetta LAR (ugentlig dosering) på markedet. Eli Lilly kom torsdag med testnyt om Byetta-stoffet, som skal hjælpe Byetta Lar med en fastrack-godkendelse.

- Eli Lillys metaanalyse viser, at Byetta-stoffet ikke øger kardiovaskulære (hjerte) problemer. Denne analyse understøtter udsigterne til, at Novo vil få godkendt Victoza på ekspertmødet den 2. april, da begge stoffer er GLP1'er, vurderer aktieanalytiker Michael Friis fra Alm. Brand over for RB-Børsen. Analytikeren bemærkede, at den nye analyse kan være med til at støtte op om Byetta LAR's muligheder for en hurtige godkendelse men vurderer dog, at der stadigvæk hersker usikkerhed om tidslinjen for Byetta LAR, til trods for Eli Lilly bekræftede, at de fortsat ser tidsplanen overholdt.

Lundbeck kom i fokus i den sene handel, efter at de gamle rygter om, at Lundbeck er interesseret i at opkøbe irsk/amerikanske Elan. Lundbeck-aktien reagerede stort ikke på rygterne, som ellers blev bragt af anerkendte Bloomberg News.

Analytikerne hos Danske Markets fastholdt tidligere på dagen købsanbefalingen på Lundbeck. Aktien steg 1,6 pct. til 97,5 kr.

NKT Cables udbygger sin kinesiske produktion af højspændingskabler. Det sker ved etableringen af et joint venture med en kinesisk partner i løbet af de kommende måneder. NKT Cables' investering forventes at udgøre kontant ca. 80 mio. kr., men forventes ikke at påvirke NKT's resultatforventninger for 2009. NKT steg 5,1 pct. til 107,8 kr.

- Nyheden var en lettelsens suk for mange investorer. Det er meget positivt, at NKT vælger, at udvide sin position på cable-markedet i Kina, udtalte Claus Paaske Larsen.

Flere andre C20-medlemmer klarede sig også flot torsdag, hvor Carlsberg steg 6,1 pct. til 238 kr. uden de store selskabsspecifikke nyheder. Danske Bank steg 6,2 pct. til 49,4 kr. Flere europæiske banker klarede sig også godt torsdag, hvor britiske Barclays lå 11 pct. højere ved dansk lukketid.

Greentech Energy Systems udskyder selskabets årsrapport til tirsdag den 31. marts fra tidligere udmeldte fredag den 27. marts. Det sker, fordi selskabet har modtaget nogle finansieringstilbud, der kan dække dets finansieringsbehov, som kan have betydning for selskabets årsrapport. Aktien steg markante 41,7 pct. til 11,9 kr.

BRANCHENYT
Læs også