Kommer Windows 7 RC-versionen til maj?

Ifølge Microsofts hjemmeside vil selskabet frigive en version af den såkaldte 'release candidate' af Windows 7 til maj.

Computerworld News Service:Windows 7 Release Candidates download på Microsofts TechNet side kan man i dag se datoen "maj 2009", ligesom man kan læse et væld af detaljer om den kommende udgivelse.

"Du behøver ikke skynde dig for at få Windows 7 RC," står der på siden.

"RC-versionen vil nemlig være tilgængelig indtil tidligst juni 2009, og eftersom vi ikke vil begrænse antallet af produktnøgler, så har du masser af tid."

I forbindelse med at Microsoft i januar frigav Windows 7 beta-versionen, fortalte administrerende direktør Steve Ballmer, at der kun ville blive tale om, at man kunne downloade den i en "begrænset periode".

Først sagde firmaet, at der kun ville blive 2,5 millioner nøgler, som ville blive tildelt efter først-til-mølle-princippet, og det førte til, at systemet blev overbelastet den dag, de blev gjort tilgængelige, og alle Microsofts servere gik ned. Dagen efter forsøgte Microsoft sig igen denne gang med et forstærket system, og senere droppede de download-begrænsningen helt.

Ifølge Microsoft vil den nye Windows 7 RC-version også have en anden udløbsdato end beta-versionen. Mens beta'en udløber den 1. august 2009, så kan man beholde RC-versionen helt indtil 1. juni 2010.

Det er ikke usædvanligt for Microsoft med de lange prøveperioder, så selskabets brugere får masser af tid til at skifte til endelige udgave, der koster penge.

Windows 7 RC vil blive tilgængelig på engelsk, tysk, japansk, fransk og spansk, og man vil kunne downloade den i både 32- og 64-bit versioner. På den måde adskiller den sig fra beta-versionen, som fandtes i både 32- og 64-bit udgaver på engelsk, tysk, japansk og arabisk, mens hindi-versionen kun kunne findes i en 32-bit udgave.

"RC-versionen vil ikke blive gjort tilgængelig på hverken hindi eller arabisk," fortæller Microsoft.

Sidste måned var der nogen, der mente at kunne fastslå, at RC-versionen vil blive frigivet så tidligt som i første halvdel af april.

Men Microsoft, som gentagne gange har afvist at sætte en dato på frigivelsen og som endda kun har antydet, at versionen vil blive gjort tilgængelig for offentligheden, ville ikke umiddelbart kommentere på, hvor præcis Windows 7 RC download-siden er, eller hvorfor den overhovedet eksisterer.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen

BRANCHENYT
Læs også