Massiv spekulation i Novo op til FDA-afgørelse

Der er lagt op til stor volatilitet i Novo Nordisk-aktien, når FDA's ekspertpanel kommer med en anbefaling om, hvorvidt den danske medicinalkoncerns liraglutide (Victoza) kan glide direkte til godkendelse og markedsføring, eller om der først skal nye forsøgsdata til, før eksperterne tør sige god for den nye type diabetesbehandling fra Novo Nordisk.

Udlånet af Novo Nordisk-aktier er nemlig mere end fem gange så stort som normalt, og det kan være et tegn på, at nogle investorer spekulerer i, at aktien vil falde. Investorsitet Seeking Alpha har opgjort udlån af Novo Nordisk aktien siden slutningen af februar. Udlånet er steget til over 10 pct. og er dermed over fem gange så højt som normalt. Samtidig er handlen med Novo Nordisk-aktien steget med mere end faktor 2.

En forklaring på det store udlån kan være, at investorer lægger op shortselling af Novo Nordisk-akter i tilfælde af, at FDAs afgørelse går den danske medicinalkoncern imod. Det vurderer aktierådgivningschef i Nordea, Bjarke Østergaard, over for RB-Børsen...

BRANCHENYT
Læs også