Danske A Gain rekrutterer fra konkurrenten

Softwareforhandleren A Gain har ansat otte mand siden årsskiftet. Heraf kommer de tre fra konkurrenten PC-Ware.

A Gain, der er blandt landets største softwareforhandlere, har fortsat vind i sejlene og rekrutteringen.

"Siden årsskiftet har vi ansat otte nye medarbejdere, hvoraf de tre kommer fra konkurrenten PC-Ware, der ifølge Computerworld ikke genbesætte de tre stillinger," siger Frank Mortensen, administrerende direktør, A Gain.

Han er godt tilfreds med, at A Gain kom ud af 2008 med et resultat før skat på den rigtige side af syv millioner kroner, hvilket er marginalt mindre end året før.

"Især fordi vi har investeret en del i 2008, hvor vi for eksempel har købt Netkoncepts software-forretning. Herudover har vi ansat fem mand og udvidet lokaliteterne i både Herlev og i Silkeborg. Så egentlig troede jeg, at 2008 ville ende med et lavere resultat end 2007, men det er gået over al forventning," siger Frank Mortensen.

To slags specialister
Baggrunden for det tilfredsstillende resultat er ifølge Frank Mortensen dels nye kunder, dels, at de eksisterende udvider forretningerne.

"Den del af forretningen med mest vækst i er asset management, som vokser rigtig meget i takt med, at mange kunder vælger at outsource deres håndtering af software til os," siger Frank Mortensen.

A Gain deler medarbejderne op i to grupper. Der er softwarespecialisterne, som har tjek på reglerne, og der er SAM-specialisterne (software asset management). De analyserer kundernes data og anbefaler grupperinger af licenser i forhold til eksempelvis Microsofts regler. Man betaler jo ikke separat for Word, Excel og Powerpoint, man betaler for en Officepakke.

Det bliver ringere i år
A Gain konkurrerer i år som tidligere år mest med PC Ware og Atea og bryster sig af at sælge 20 procent af al den software, som Microsoft sælger herhjemme.

I 2010 regner A Gain med at stifte datterselskaber i Norge og Sverige, men i år er de økonomiske forventninger ifølge Frank Mortensen forholdsvis beskedne.

"Mange sparer, og vi skruer samtidig op for omkostningerne, så vores resultat må alt andet lige blive dårligere i år. Hvis vi kommer ud af 2009 med et resultat mellem nul og et par millioner kroner i overskud før skat, vil vi være tilfredse."

Ejerskabet i A Gain fordeler sig med 70 procent til stifter og administrerende direktør Frank Mortensen, mens direktør Ulrik Roland ejer 20 procent og en god håndfuld medarbejdere sidder på de sidste fem procent.

BRANCHENYT
Læs også