Obligationer: Svage nøgletal løftede kurserne

Det danske obligationsmarked lukkede tirsdag i positivt terræn, selvom de europæiske og amerikanske aktiemarkeder også lå højere ved dansk lukketid.

Første estimat for forbrugerpriserne i eurozonen i marts kom ud lavere end ventet, hvilket understøttede den positive stemning, men også eftermiddagens svage amerikanske nøgletal var med til at øge efterspørgslen efter de fastforrentede papirer. Specielt skuffede tallet for den vigtige amerikanske forbrugertillid i marts.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2019, lukkede tirsdag 0,15 point højere i kurs 103,28 med en effektiv rente på 3,61 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,13 point højere i kurs 91,98 med en effektiv rente på 4,89 pct.

De amerikanske nøgletalspræsentationer skuffede tirsdag eftermiddag, men markedspåvirkningen var marginal. Den amerikanske forbrugertillid fra Conference Board steg til 26,0 i februar fra reviderede 25,3 måneden forinden. Det var en mindre stigning end analytikernes forventninger på 28,0. Den amerikanske forbrugertillid holder dermed fortsat fast i det laveste niveau siden opgørelsens begyndelse i 1967.

- Fortsatte jobtab, faldende boligpriser, stigende benzinpriser, strammere kreditvilkår og volatile finansmarkeder er alt sammen med til at dæmpe forbrugernes syn på den amerikanske økonomi, sagde økonom Steven Wood hos Insight Economics til Bloomberg News.

Tirsdag formiddag kom der foreløbige tal for forbrugerpriserne i eurozonen i marts, som på årsbasis viste en stigning på 0,6 pct. sammenlignet med 1,2 pct. måneden forinden. Analytikerne havde ventet en stigning på 0,7 pct. Der er dog i øjeblikket langt større fokus på væksten frem for inflationen.

- Inflationstallene har primært indflydelse på obligationerne i den korte ende, siger obligationsstrateg Peter Muller hos Commerzbank til Bloomberg News. Idet stigningen i inflationen bliver mindre og mindre, så har Den Europæiske Centralbank langt større råderum til at kunne sænke renten, vurderer strategen.

Det regionale erhvervstillidsbarometer fra Chicago bød ligeledes på skuffende læsning til investorerne, idet barometeret faldt til 31,4 i marts sammenlignet med 34,2 måneden forinden. Analytikerne havde ventet en marginal forbedring til 34,3 i marts.

Den amerikanske tiårige T-bond lå ved dansk lukketid 9/32 point højere i kurs 100 18/32 med en effektiv rente på 2,68 pct. Ved dansk lukketid kostede en euro 1,3304 dollar og dermed lå euroen pænt styrket mod dollar.

BRANCHENYT
Læs også