»Det rykker ikke noget«

Asger Aamund, bestyrelsesformand, Bavarian Nordic:»Der er brug for en skattereform, som i konkurrence med andre skattesystemer i Europa kan tiltrække kapital, gode hoveder, teknologier og virksomheder. Det får vi ikke med denne reform. Vi skal ned på et samlet skattetryk på 40-45 pct., før det virkelig rykker. Lakmusprøven er, om man kan få en 35-årig amerikansk civilingeniør eller tysk industriel designer til at tilbringe de næste 10 år i Danmark - svaret er nej. Det rykker ikke noget.

Der foregår en hård kamp i Europa for at sikre den velstand, der er behov for. Det er lykkedes for Irland, der for 20 år siden ikke var andet end regnvejr og kartofler, men frem til krisen var en af de stærkeste europæiske vækstøkonomier. Her er indkomstskatten 20-40 pct.

Det kan ikke nytte, at man bare gør det lidt bedre i Danmark, end det var før. Det svarer til en fabrik, der laver sort/hvid fjernsyn og bliver ved med at forbedre billedkvaliteten. Det kan ikke hjælpe noget, når farvefjernsynet er opfundet.

Man ser kun på danske forhold - ingen har tænkt på, hvad der skal til for at vende kapitalstrømmen, teknologistrømmen og menneskestrømmen. Derfor er reformen ikke god nok.

BRANCHENYT
Læs også