Arla må tage fabrik tilbage

Arla Fodos skilles fra østrigsk partner i en sag om ejerskab i en emballagevirksomhed.Planen er fortsat, at den skal afhændes, når den rigtige køber dukker op.

Mejerikoncernen Arla Foods overtager igen samtlige aktier i den danske emballagevirksomhed Danapak Flexibles A/S. Målet er dog, at selskabet skal afhændes, da det ligger uden for mejeriselskabets hovedforretning.

Arla Foods solgte i 2002 60 pct. af aktierne i Danapak til den østrigske koncern Teich AG. På samme tid blev Ishøj-virksomheden Corona Packaging A/S, som østrigerne ejede, del af det fælles selskab. Det skiftede navn til Danapak Flexibles.

Nu skilles parterne igen. Det sker ved, at Arla atter overtager alle aktier i Danapak, og østrigerne beholder Corona. Produktstrategien i de to emballagevirksomheder er nemlig for alvor blevet forskellig.

»I den aktuelle situation kan det bedre betale sig for Arla Foods at have fuldt ejerskab over den ene virksomhed i stedet for delvist ejerskab af to forskellige,« siger viceadm. direktør Povl Krogsgaard, Arla Foods.

Mejeriproduktion vigtigst
Danapak Flexibles har officielt været sat til salg gennem en periode, og det nye ejerskab ændrer ikke på den situation. Målet er med tiden at få virksomheden afhændet.

»I Arla ønsker vi først og fremmest at satse på vores kerneforretning, som er mejeriproduktion. Men ved at genovertage det fulde ejerskab af Danapak får Arla bedre muligheder for at optimere virksomheden, inden det helt rigtige tilbud kommer fra en eventuel køber,« siger Povl Krogsgaard.

Forskellig slags emballage
Danapak Fleksible har hovedsæde i Slagelse og desuden fabrik i Horsens. Adm. direktør Lars Wiggers Hyldgaard understreger, at der arbejdes med forskellige former for emballage hos hhv. Danapak og Corona. De to ejere beholder dermed det, som de kom ind med i fællesskabet, der nu opgives.

Danapaks regnskab for 2008 er endnu ikke offentliggjort, men i 2007 lå omsætningen på 471 mio. kr., og året gav et underskud før skat på 35 mio. kr.. Antallet af medarbejdere er ca. 285.

BRANCHENYT
Læs også