Kort nyt - Erhverv

Forbruget stiger i USA usa Noget uventet steg forbruget i USA i januar samtidig med, at også indtægterne gik lidt op.

Forbruget steg med 0,6 pct. i årets første måned, og det er første gang i et halvt år, at forbruget er steget i USA og den største stigning siden maj i fjor. Så sent som i december faldt forbruget 1 pct. Også amerikanernes indtægter gik op i januar, om end kun lidt. Stigningen var 0,4 pct., og det er ligeledes den største stigning siden maj i fjor.

Trods stigningen i forbruget steg amerikanernes opsparing i januar til det højeste niveau, siden opgørelsen blev indført i 1959. Opsparingen steg med 5 pct. i januar.Højere forventninger
usa Det amerikanske ISM-indeks for fremstillingsindustrien steg til 35,8 i februar fra 35,6 i januar. Analytikerne havde ventet et fald til 33,8 ifølge medianen af estimater indsamlet blandt 65 analytikere af Bloomberg. Estimaterne lå i intervallet fra 30,0 til 37,0. Indikatoren afspejler de amerikanske indkøbschefers tillid til økonomien.

Bank i knibe
irland En af Irlands største banker, Allied Irish Banks, fik et overskud for 2008, der var 61 pct. mindre end året før. Banken måtte sætte 1,8 mia. euro. til side for at dække store udlånstab sammenlignet med 2007, hvor banken kun brugte 106 mio. euro på at dække usunde lån.

BRANCHENYT
Læs også