Roskilde Bank udskyder salg af ejendomme

/ritzau/Finans Den resterende del af Roskilde Bank etablerer et ejendomsselskab for ikke at tabe for meget på salg af bygninger. Det nye selskab ejes af Roskilde Bank og er en del af afviklingen af banken, der gik ned i efteråret.

Markedet for salg af ejendomme er elendigt, og med et nyt selskab kan banken vente med at sælge, indtil markedet bliver bedre. Det fremgår af en pressemeddelelse.

»Med ejendomsselskabet får vi nu mulighed for at redde værdier i Roskilde Bank, som ellers kunne gå tabt. Desuden undgås yderligere pres på ejendomsmarkedet, hvilket vi som offentligt ejet selskab bør undgå,« siger Lars Jensen, direktør i Roskilde Bank. Det nye selskab skal blandt andet sikre, at de usolgte ejendomme bliver mere attraktive. Det kan blandt andet ske ved at gøre bygningerne færdige, renovere dem eller fremleje i en periode. Banken kaster sig dog ikke over en helt ny type forretning, lyder det fra Lars Jensen.

»Roskilde Bank skal naturligvis ikke spekulere i ejendomme. Men vi har et særligt ansvar for at forvalte bankens aktiver professionelt. Det omfatter også de ejendomme, som banken har overtaget eller på anden måde har råderet over via vores panter,« siger Lars Jensen.

BRANCHENYT
Læs også