Bekymring over udbuddet af obligationer

RB-Børsen Flere danske obligationer lukkede onsdag i negativt terræn, idet de europæiske aktiemarkeder lå med kraftige stigninger ved dansk lukketid. Det skyldtes spekulationerne om en ny hjælpepakke til den kinesiske økonomi.

Kursfaldene i obligationsmarkedet var understøttet af fortsatte udbudsbekymringer, hvilket mindskede efterspørgslen efter de fastforrentede papirer.

Kursfald forud for et stort udbud
»Obligationskurserne faldt forud for et stort udbud af franske og spanske obligationer torsdag,« sagde obligationsstrateg Sean Maloney hos Nomura International til Bloomberg News. Der er et stort udbud af obligationer, og det vil fortsætte med at sætte obligationskurserne under pres, vurderede obligationsstrategen.

Den kinesiske premierminister, Wen Jiabao, vil i dag offentliggøre planerne for endnu en stimuluspakke til økonomien, oplyste den tidligere chef for det Statiske Bureau, Li Deshui.

Kraftigt tab af job i USA
På makrosiden var opmærksomheden onsdag rettet mod offentliggørelsen af den private amerikanske jobindikator fra ADP, som viste et kraftigt jobtab på 697.000 personer i februar sammenlignet med et oprevideret jobtab på 614.000 måneden forinden. Analytikerne havde ventet et mindre jobtab i februar på 630.000 personer.

Opgørelsen fra ADP bruges som opvarmning til fredagens officielle amerikanske arbejdsmarkedsrapport, hvor der ventes et jobtab på 650.000 personer i februar.

ISM-erhvervstillidsbarometeret for servicesektoren blev også offentliggjort for februar, og det viste et fald til 41,6 i forhold til 42,9 i januar. Analytikerne havde ventet et større fald til 41,0 i februar.

Den amerikanske 10-årige T-bond lå ved dansk lukketid 31/32 point lavere i kurs 97 27/32 med en effektiv rente på 2,99 pct.

Ved dansk lukketid kostede en euro 1,2563 dollar.

BRANCHENYT
Læs også