DSB klar med internet-satsning

DSB vil nu tilbyde en internetforbindelse på hovedstrækningen København-Århus. • Servicen bliver ikke gratis for almindelige rejsende.

DSB vil tilbyde internet i de Intercity-tog, som kører mellem Århus og København. Beslutningen kommer efter et års tilløb samt en forsøgsordning på ruten mellem Korsør og København, der har kørt igennem længere tid.

Løsningen bliver officielt præsenteret mandag den 9. marts, men foreløbigt holder pressekoordinator hos DSB Lars Flindt Pedersen kortene tæt til kroppen.

»Vi vil gerne holde det lidt tys-tys, men jeg kan bekræfte, at vi lige nu tilbyder internet på strækningen som et pilot-projekt, og at tilbuddet vil blive officielt præsenteret mandag,« siger han.

Samarbejde med TDC
Det længe ventede tilbud er kommet i stand i samarbejde med TDC, og kommunikationsrådgiver Rasmus Windfeld fortæller, at regler, restriktioner og deslige ligner dem, man kender fra de såkaldte TDC Hotspots.

Mens det bliver gratis at tilkoble sig internettet, hvis man rejser på DSB 1', varierer priserne for de øvrige rejsende. Vil man blot benytte internettet i kort tid, kan man vælge en løsning, hvor man afregner på minutbasis. Her bliver prisen 1 kr. pr. minut. Regner man med at benytte internettet i længere tid, vil andre tilbud være mere favorable, men disse priser vil hverken DSB og TDC udtale sig om på nuværende tidspunkt.

Lars Flindt Pedersen vil dog gerne fortælle lidt om forventningerne.

»Vores forventninger er først og fremmest at tiltrække erhvervskunder, da det nu er muligt at gøre rejsetid til arbejdstid. Vi regner med, at rigtig mange vil benytte dette tilbud,« afslører han.

Det er forventningen, at DSB og TDC på sigt også vil tilbyde netforbindelse til rejsende mellem Esbjerg og København. •

BRANCHENYT
Læs også