Fra finanskrise til økonomisk krise

Finanskrisen er mere end godt begyndt - den er næsten fuldendt. Men den store økonomiske krise har foreløbigt kun taget tilløb. Det mener Jeppe Christiansen, adm. dir. for Lønmodtagernes Dyrtidsfond.

»Finanskrisen er 80 pct. slut. Heldigvis. Men den økonomiske krise er kun lige begyndt, og den har vi ikke prøvet kræfter med endnu.«

Jeppe Christiansen, der er adm. direktør i Lønmodtagernes Dyrtidsfond, var ikke optimistisk på Børsmæglerforeningens årsmøde.

»Tanken om, at det bliver bedre til sommer, er ren ønsketænkning,« slog han fast og beskrev en verden i recession. En bevægelse, der fortsætter ned gennem 2009.

»Vi kan forvente en fortsat recession i USA, et økonomisk kollaps i Asien og Østeuropa og en alvorlig økonomisk krise i Sydeuropa og Storbritannien, der har en gæld, som er dobbelt så stor som den amerikanske,« sagde han og forklarede, at vi skal helt tilbage til den amerikanske depression for at finde lige så tunge tal. Men ifølge Jeppe Christiansen kommer vi igennem krisen uden lige så mange skrammer som i 1930'erne. Og det skyldes de økonomiske hjælpepakker, der er postet i banker og i produktionen.

BRANCHENYT
Læs også