Ny fordeling af aktiekagen

Rådgiverne og den finansielle sektor har fået for stor en bid af den aktielagkage, der er krympet i 2008. Den fordeling skal ændres, mener Henrik Heideby, adm. direktør i PFA Pension.

»Vi investorer er blevet spist af med for lave afkast i forhold til, at det er os, der sætter penge på spil. Det er en forkert fordeling af lagkagen,« sagde PFA Pensions adm. direktør, Henrik Heideby, fra talerstolen på Børsmæglerforeningens årsmøde.

Ifølge Henrik Heideby har alle de, der rådgiver investorerne - bankerne, rådgiverne og hedgefondene - været for gode til at indkradse penge. Mens de, der satser og for tiden også taber, har solgt sig selv for billigt.

»Vi kan kun bebrejde os selv for, at vi ikke har fået et afkast, der afspejler de risici, vi løber. Men nu skal vi stille større krav,« sagde Henrik Heideby, der nu er på investorholdet. Tidligere sad han på den anden side af bordet som adm. direktør for Alfred Berg Bank A/S.

»Det er gået dårligt i to år nu, og der vil blive tabt mange flere penge. Så den finansielle verden bliver nødt til at acceptere, at investorerne vil stille større krav i fremtiden, og at lønniveauet i den finansielle sektor vil falde,« sagde Henrik Heideby. •

BRANCHENYT
Læs også