Stein Bagger fik tre døgns forspring

IT Factorys kommunikationsrådgiver, Erik Ove, afviste at gå til politiet. Dermed skaffede han reelt Stein Bagger tre døgns forspring.

Den svindelmistænkte IT Factory-direktør, Stein Bagger, kunne efter alt at dømme være pågrebet allerede i Dubai.

Torsdag den 27. november kl. 15.15 modtog Erik Ove, kommunikationsrådgiver for IT Factory, dokumentation for, at hans identitet var blevet forfalsket.

Han modtog også dokumentation for, at Stein Bagger angiveligt var ved at sælge IT Factory for én mia. kr.

Dokumentationen kom fra Allan Vestergaard, der, sammen med Stein Bagger, ejede selskabet Agios United, som var hovedaktionær i IT Factory. Samme Allan Vestergaard var tre dage tidligere udsat for, hvad der ligner et drabsforsøg ved sin bopæl i Farum. Derfor opfordrede Allan Vestergaard og hans familie Erik Ove til omgående at gå til politiet og få Stein Bagger stoppet i Dubai.

Troede ikke på det
»Men hvorfor skulle jeg det? Jeg troede ikke på manden,« forklarer Erik Ove.

»Jeg havde ingen grund til at gå til politiet. Jeg fik et telefonopkald fra en mand, jeg ikke kendte,« siger Erik Ove.

Allan Vestergaard sendte også Erik Ove en kopi af en e-mail, som Stein Bagger havde sendt tidligt samme dag. Kl. 00.27 den 27. november, da Stein Bagger netop var ankommet til det fashionable hotel Burj El Arab i Dubai, sendte han således en e-mail til Allan Vestergaard og kommunikationsrådgiver Erik Ove Andersen:

»Hej alle. Er lige kommet frem efter en laaang tur med forsinkelser og thunder storms. Anyway, jeg har læst begge dokumenter og synes det ser fint ud. Så ok her fra,« lød det fra Stein Bagger.

De dokumenter, han henviste til, er en pressemeddelelse og et spørgsmål-svar-dokument, som begge omhandler et salg af IT Factory, som angiveligt skal finde sted dagen efter.

»Jeg tror ikke, at man kunne have vundet tid ved at gå til politiet om torsdagen. Slet ikke set i lyset af, at politiet nærmest ikke ville modtage vores anmeldelse tre dage senere. Hvis jeg var gået til politiet, havde de sikkert bare sagt "nå",« siger Erik Ove i dag.

Fik ikke svar
I stedet ringer han til Stein Bagger og lægger en telefonbesked.

»Stein, ring til mig, jeg har fået underlige mails og underlige opkald,« siger han på Stein Baggers telefonsvarer.

Erik Ove ringde flere gange, men hørte intet fra Stein Bagger. På omtrent samme tid, hvor Erik Ove lagde besked på Stein Baggers telefonsvarer, hoppede Stein Bagger ind i en bil og kørte halvanden time gennem ørkenen til lufthavnen i Abu Dhabi, hvor han af to omgange hævede 25.000 kr. Senere på dagen checkede han ind på et hotel, og næste dag tog han et fly til New York.

Erik Ove ønsker ikke at oplyse mere om hans forsøg på kontakt med Stein Bagger.

»Alt det her skriver jeg jo om i min bog. Jeg synes ikke, at jeg vil delagtiggøre andre i detaljerne, nu jeg har besluttet at skrive bogen. Er det ikke ret fair?,« spørger han.

Erik Ove var en af Stein Baggers nærmeste rådgivere. I 2008 udførte han således konsulentopgaver for Stein Bagger for omkring 500.000 kr.

BRANCHENYT
Læs også