Fortsatte bekymringer over udbuddet

Det danske obligationsmarked lukkede tirsdag uensartet med lavere tendens, idet bekymringerne for et overudbud af obligationer fik investorerne til at sælge ud af de fastforrentede papirer.

De europæiske aktiemarkeder stormede frem i tirsdagens sene handel, hvilket understøttede den sure stemning på obligationsmarkedet. Det hjalp derfor ikke synderligt, at et par centralbankmedlemmer fra Den Europæiske Centralbank luftede tanken om en nulrente i eurozonen.

Kæmper lidt med auktionerne
»Obligationsmarkederne kæmper i øjeblikket lidt med de forskellige auktioner på begge sider af Atlanten, hvor der er tale om et ganske pænt udbud,« sagde obligationsstrateg Sean Maloney hos Nomura International til Bloomberg News. Obligationskurserne er nødt til at falde lidt i værdi for at absorbere udbuddet på kort sigt, men på længere sigt vil makroøkonomien igen styre udviklingen på obligationsmarkederne,« vurderede obligationsstrategen.

Bloomberg News var tirsdag aktuel med en frisk rundspørge blandt analytikerne om den amerikanske arbejdsløshedsprocent, som nu ventes at stige til 9,4 pct. i år, hvor den ventes at forblive indtil mindst 2011. Dermed har sortsynet ændret sig betydeligt i forhold til samme rundspørge sidste måned, hvor analytikerne ventede en arbejdsløshedsprocent på 8,8 pct. i år.

Lidt meldinger om renten
Et par ECB-medlemmer udtalte sig tirsdag om pengepolitikken, hvor tyske Axel Weber sagde, at hans personlige vurdering var, at en rente på 1,0 pct. er det laveste mulige renteniveau i eurozonen. Axel Weber sagde endvidere, at økonomien er afhængig af de tiltag regeringerne og centralbanken gør for at få gang i udlåningen hos bankerne igen. ECB-medlemmet Lorenzo Bini Smaghi blev i den tyske avis Börsen-Zeitung citeret for at sige, at centralbanken kan sænke renten helt ned til nul om nødvendigt.

BRANCHENYT
Læs også