Politiet kigger Steen Bryde i kortene

Den tidligere stor- aktionær i Nordic Tankers, Steen Bryde, bliver netop nu set i kortene af bagmandspolitiet. • I sine blot 21 dage som Nordic-direktør sikrede Steen Bryde sig angiveligt en bonusaftale på syv mio. kr.

Slagsmålet om Nordic Tankers har været én lang nedtur for den københavnske finansjonglør Steen Bryde. I dag er den tidligere statsautoriserede revisor erklæret personlig konkurs. Nu lurer en straffesag i kulissen.

»Sagen er i den indledende fase, hvor vi skal vurdere, om der skal indledes en egentlig efterforskning eller ej,« siger politiinspektør Jesper Friedrichsen fra Statsadvokaturen for Særlig Økonomisk Kriminalitet - bedre kendt som bagmandspolitiet.

At de kigger på Steen Bryde, skyldes, at den nye bestyrelse i Nordic Tankers, anført af bestyrelsesformand Klaus Kjærulff, har politianmeldt Steen Bryde.

Anmeldelsen kom, efter at advokater og rådgivere havde gransket de dispositioner og aftaler, som Steen Bryde indgik i sit kortvarige virke som adm. direktør i Nordic Tankers.

Guldrandet kontrakt
Steen Bryde kuppede sig i april sidste år til magten i Nordic Tankers. I første omgang blev han bestyrelsesformand i det børsnoterede rederi. Den 12. januar skiftede han til posten som adm. direktør på en efter sigende guldrandet kontrakt.

Den tidligere koncerndirektør i rigmandsbanken Capinordic nåede kun at sidde 21 dage som Nordic-direktør, inden han meddelte, at han opfattede sig selv som fyret.

Heldigvis havde Bryde forinden forhandlet sig frem til en bonus på angiveligt syv mio. kr. i tilfælde af fyring.

Aftalen blev indgået med den nye og Bryde-tro bestyrelsesformand, Jesper Bo Nielsen, som ved samme lejlighed fik to kontrakter i hus med Nordic Tankers til sine private skibsmæglerfirmaer.

En ekstraordinær generalforsamling den 2. februar sendte Steen Bryde og de øvrige bestyrelsesmedlemmer på porten og førte til en anmeldelse for mandatsvig mod hele den tidligere bestyrelse.

Opgøret om Nordic Tankers og rederiets velpolstrede pengekasse har tidligere ført til politianmeldelse mod såvel Steen Bryde som den tidligere bestyrelsesformand, Mogens Buschard, uden at det har ført til en politimæssig efterforskning. At sagen stiller sig anderledes denne gang skyldes ifølge Morgenavisen Jyllands-Postens oplysninger, at anklagerne om mandatsvig er velunderbyggede.

Steen Bryde har foreløbig ikke set skyggen af sit gyldne håndtryk.

Den nye bestyrelse blokerer for udbetalingen, fordi man mener, at hele aftalegrundlaget er ulovligt. Bryde selv har for længst afvist alle anklager.

»En politianmeldelse kræver bare ord på et stykke papir og et frimærke. Denne anmeldelse kan kun betegnes som grov chikane,« udtalte Steen Bryde til Jyllands-Posten, da anmeldelsen var en realitet den 11. februar.BRANCHENYT
Læs også