0

160.000 danske familier i boligklemme

Stadigt flere oplever, at deres bolig er mindre værd end det, som de gav for den. Det kan give problemer, den dag de er nødt til at sælge.

Ulrich Mølgaard og Bettina Rosengaard ejede hver sin lejlighed i hhv. Århus og København, da de fandt sammen. De drømte om et fælles hus og satte begge lejligheder til salg, da priserne på boligmarkedet toppede. Det gjorde dem til sælgere i næsten tre år. Toårige Astrid og hendes forældre bor nu til leje. Foto: Jan Dagø

160.000 familier er ramt af, at deres bolig er faldet i værdi, siden den blev købt.

Det anslår Handelsbanken i en dugfrisk prognose, som fastslår, at op mod 225.000 familier kan blive ramt, hvis boligpriserne falder yderligere 10-15 pct. Og det forventer flere økonomer.

Tabet gør familierne sårbare, hvis de på grund af arbejdsløshed eller skilsmisse bliver tvunget til at sælge.

»160.000 er et højt tal. For to år siden var der reelt ikke nogen, som var ramt på den måde,« siger Jes Asmussen, cheføkonom i Handelsbanken.

»Det er klart, at som boligmarkedet har udviklet sig, får stadigt flere problemer, hvis de skal sælge deres bolig, og vi ved, at stigende arbejdsløshed betyder, at det bliver flere nødt til. Det er en skidt kombination,« siger Jes Asmussen...

Hvis du allerede har adgang
BRANCHENYT
Læs også