Fortsat ringe bilsalg

bilsalg Familien Danmark har trukket i håndbremsen, når det gælder indkøb af nye biler. På et år - fra februar sidste år til februar i år - er salget af personbiler faldet med 43 pct., mens salget af varebiler er faldet med hele 60 pct. Dermed fortsætter den udvikling, som har påvirket bilsalget, siden den finansielle krise holdt sit indtog i efteråret.

»Bilsalget er fortsat presset af den økonomiske krise. Vi oplever stilstand i markedet, og det er fortsat tydeligt, at krisen har gjort køberne meget afventende. Udviklingen er kritisk for hele branchen og koster ligeledes staten meget store summer i tabt provenu fra registreringsafgiften,« siger Tejs Laustsen Jensen, chefkonsulent hos De Danske Bilimportører

Varebilssalget fortsatte i februar på det meget lave niveau, som blev lagt i årets første måned. Kun 1.219 nye varebiler blev indregistreret i februar, hvilket svarer til et fald på 60 pct. sammenlignet med samme måned sidste år.

»Varebilsmarkedet er meget hårdt ramt af krisen. Virksomhederne afholder sig fra nye investeringer, og sammen med den fortsatte effekt af den seneste afgiftsomlægning har det reduceret markedet til under en fjerdedel af, hvad det var for to år siden,« siger Tejs Laustsen Jensen.

Krisens betydning kunne i februar også aflæses på lastbilmarkedet. Der blev indregistreret 313 nye lastbiler mod 511 i januar sidste år, et fald på 42 pct.

/ritzau/

BRANCHENYT
Læs også