Udskydelse af moms luner

To ud af tre virksomheder har mærket en positiv effekt af den udskudte skat og moms.

En ny undersøgelse viser, at 65 pct. af udspurgte danske virksomheder endnu ikke har mærket bankpakkerne. Til gengæld fastslår en stor del af de samme firmaer, at de allerede har stor gavn af forlængede kredittider på moms og skat, som giver øget likviditet.

Brancheorganisationen Dansk Erhverv har netop gennemført en undersøgelse hos 237 virksomheder, som er tilfældigt valgt blandt de 20.000 medlemmer.

69 pct. af de udspurgte svarer, at de har positive effekter af den udskudte betaling af a-skat og moms, som regeringen åbnede for i februar. Og hele 79 pct. svarer, at det har givet ro til at drive forretningen videre og sikret øget likviditet.

Kreditklemmen mærkes
Til gengæld fastslår et stort flertal af de samme virksomheder, at de statslige kredit- og bankpakker ikke virker endnu:

»Dermed må vi konkludere, at hvis der ikke var kommet en forlænget frist for betaling af moms og skat, ville det se meget vanskeligt ud for mange virksomheder. Kreditklemmen mærkes,« mener politisk-økonomisk direktør Jens Brenstrup, Dansk Erhverv.

BRANCHENYT
Læs også