Søderberg blev næstformand

Carlsberg Den tidligere topchef i A.P. Møller-Mærsk Jess Søderberg kan nu sætte sig i næstformandsstolen i bryggerikoncernen Carlsberg.

Søderberg blev valgt torsdag aften, da bestyrelsen i Carlsberg konstituerede sig efter generalforsamlingen. Formand blev professor Povl Krogsgaard-Larsen. I Carlsberg besættes formandsposten traditionelt med en af professorerne fra Carlsbergfondet, mens næstformandsposten overtages af en af de tre erhvervsfolk i bestyrelsen. »Henning Dyremose ønskede ikke genvalg, og Jens Bigum kunne på grund af vedtægternes aldersbestemmelse ikke genvælges. På bestyrelsens forslag nyvalgtes Richard Burrows og Kees van der Graaf,« skriver Carlsberg i referatet fra generalforsamlingen. Med udnævnelsen som næstformand får Jess Søderberg genrejsning efter en fyring fra A.P. Møller-Mærsk tilbage i sommeren 2007. Her afløste daværende Carlsberg-chef Nils Smedegaard Andersen, Søderberg i Danmarks største koncern.

Arbejdskraft rejser hjem
Arbejdskraft Mangel på håndværkere har i flere år fået store mængder af udenlandsk arbejdskraft til at søge til Danmark. Men nu er den på vej ud af Danmark igen, skriver Erhvervsbladet. Rundt regnet forlader mere end fem udenlandske virksomheder Danmark om dagen. Den 31. oktober 2008 havde Skat registreret 5.562 udenlandske virksomheder, der havde udstationeret medarbejdere i Danmark. Den 1. marts i år lå tallet på 4.940 udenlandske virksomheder. Det svarer til 622 virksomheder på fire måneder. Torben Liborius, erhvervspolitisk chef hos Dansk Byggeri, oplyser, at der i de gode tider var cirka 20.000 udenlandske håndværkere i Danmark.

BRANCHENYT
Læs også