Fullrate er kommet på TDC-hænder

Bredbåndsselskabet Fullrate, der har været en del af JMI-porteføljen, er blevet købt af TDC. Selskabet skal fortsætte i samme spor, lover TDC.

Lavprisselskabet Fullrate, der hidtil har været en af de få tilbageværende godter i JMI Invests portefølje, er nu opkøbt af TDC for en hemmeligholdt pris. Fullrate-ledelsen fortsætter uændret, oplyser selskabet.

Teleanalytiker John Strand, Strand Consult, vurderer, at salgsprisen er havnet på ca. 300 mio. kr.

JMI Invests ejerandel på 27,5 pct. ville i så fald berettige til en andel på godt 80 mio. kr.

Opkøbet vil ikke få de store konsekvenser for forbrugerne, mener analytikeren.

»Fullrate bliver dicountbrandet for TDC på bredbånd. På samme måde som Telmores kunder ikke har kunnet mærke, at Telmore blev købt af TDC, så tror jeg heller ikke, at Fullrates kunder kommer til at mærke det,« siger John Strand, der mener, at prisudviklingen på kobber-bredbånd bliver styret af prisudviklingen på mobilt bredbånd, hvor TDC fortsat slås mod 3, Telenor og Telia.

Samme slags kunder
Rationalet bag TDC's opkøb styrkes ifølge John Strand af, at der er stort sammenfald mellem kunderne hos Telmore og Fullrate.

Teleanalytiker Poul Ernst Jessen, Danske Markets, mener heller ikke, at priserne nu kommer til at stige på bredbåndsmarkedet. For hvis Fullrate ikke længere er prisførende, så vil der hurtigt komme en ny spiller og overtage positionen.

Optimalt salgstidspunkt
Han mener, at salgstidspunktet er det rette for Fullrates hidtidige ejere.

»På mobilt bredbånd er produktionsprisen lavere og margin er bedre end på kobber-bredbånd, så mobilt bredbånd vil sætte prisen. Priserne er under pres, og derfor mener jeg, at salget var et sidste øjebliks-salg, inden alle kunne se, at værdien var faldende,« mener han og påpeger, at salget kan være fremskyndet af JMI's problemer oven på IT Factory-skandalen.

TDC-topchef Henrik Poulsen beroliger på forhånd eventuelt bekymrede forbrugere.

»Forbrugerne har ikke noget at frygte. Kunderne vil fortsat have samme lave priser og gode service. Fullrate passer ind i TDC's ønske om at øge fokus ud mod kunderne. Det har skabt Fullrate, og jeg tror, at TDC kan lære noget af Fullrate. Den formel, Fullrate har skabt og haft succes med, skal de køre videre med. Vi ønsker ikke at integrere dem i koncernen,« siger han.

I gang siden efteråret
Ifølge Seed Capital, der har ejet 25 pct. af selskabet, har salgsprocessen stået på siden efteråret.

Selskabets fem stiftere ejede tilsammen ca. 46 pct. af aktierne.

Fullrate

Stiftet i 2005
Har nu 80.000 kunder
Omsætning: 180 mio. kr.
Driftsresultat (ebitda) 35 mio. kr.

..

BRANCHENYT
Læs også