Kort nyt - Erhverv

Arbejdsulykker Hvert år dør 60 mennesker på jobbet, og fagforbundet 3F håber, at en ny type klippekortsordning kan være med til at nedbringe de tilfælde af dødsfald, der skyldes dårlig sikkerhed.

Står det til fagforbundet, skal arbejdsgiveren kunne fratages retten til at drive virksomhed, hvis sikkerhedsreglerne ikke overholdes.

Hummerkrise Konjunkturbølgerne skyller ind over hummerfiskerne på Læsø. Efterspørgslen efter luksus-spisen jomfruhummer er faldet, og det har sænket priserne med 40-50 pct. 90 pct. af Læsø-fiskernes omsætning stammer fra jomfruhummere, oplyser DR.

Bonus Det amerikanske finansforsikringsselskab AIG planlægger at udbetale omkring 953 mio. kr. i bonus til 400 medarbejdere. Det sker på trods af, at staten har pumpet 980 mia. kr. i selskabet, der sidste år var truet af kollaps. Det vækker harme blandt befolkningen i USA og undren hos præsident Barack Obama. AIG fastholder, at bonusudbetalingen dels er en uundgåelig del af de ansattes kontrakt og dels en forudsætning for at kunne fastholde og tiltrække kvalificerede medarbejdere.

BRANCHENYT
Læs også