Farvel efter 2 1/2 uge

Efter to en halv uge i sit nye marketingjob i en underafdeling af en stor dansk modekoncern blev den 31-årige Signe Sloth Nielsen afskediget.

Der er altid job til dem, der vil arbejde.

Sådan har den 31-årige cand.negot. Signe Sloth Nielsen fra Horsens altid tænkt, og nu kommer den holdning på prøve, for Signe er, efter bare to en halv uge i sit nye job, blevet fyret. Formentlig blev hun et offer for en større sparerunde, da hun blev afskediget fra sit job i en underafdeling af en stor dansk modekoncern.

Lidt indigneret er hun.

Sammen med en kollega blev hun kaldt ind til chefen dagen efter, at der blev varslet massefyringer i moderselskabet. Den første melding fra chefen gik ellers på, at det lille salgsteam på fire personer kunne tage det roligt - de var ikke truet af fyring.

Men fredningen varede ikke længe, for dagen efter blev de to og to kaldt ind på chefens kontor, og hun og en kollega lyttede måbende, da de fik at vide, at de kunne pakke deres ting og gå hjem. Jobbene var nedlagt bare få uger efter, at stillingerne var opslået og besat.

Kollegaen skældte ud, men Signe Sloth Nielsen troede knap nok på, hvad hun hørte, så hun sagde ikke så meget.

»Hvordan kan det i dagens Danmark lade sig gøre, at en virksomhed har så lidt overblik over situationen, at man kan ansætte og fyre medarbejdere inden for den samme måned? Vi røg tre af fire ansatte på det her nyetablerede område,« fortæller hun nu, et par måneder efter den ubehagelige overraskelse.

På dagpenge
Nu er hun på dagpenge, bruger formiddagene på at tjekke jobopslag på nettet og skrive ansøgninger. Selv om udsigterne for hendes branche - salg og marketing - ikke ser for godt ud, er humøret relativt upåvirket.

Hun tror på fremtiden og har allerede søgt fire job, hvoraf det ene dog blev trukket tilbage. Af de andre tre var hun til samtale på de to, blandt andet et barselsvikariat, men jobbet blev besat til anden side af en anden mere erfaren ansøger, som kunne varetage jobbet fra dag et - fair nok, synes Signe Sloth Nielsen. Det andet job var hun topkvalificeret til, indtil man udvidede kravene til også at omfatte franskkundskaber på højt plan. Hun skriver og taler engelsk og tysk flydende. Det sidste job, hun har søgt, har hun intet hørt om, selv om hun har rykket flere gange.

Er hun desillusioneret?

Nej, men afventende, fortæller hun. Hun ved, at fyringen ikke handlede om hendes person eller faglige kunnen, men omstændigheder, hun ikke selv var skyld i. Hun var bare »dybt uheldig«, siger hun i dag.

Desperat er hun heller ikke endnu.

»Jeg vil gerne i gang inden alt for længe. Jeg kan godt mærke, at jeg ikke har lyst til at gå sådan her i otte måneder,« siger hun.

Hun og kæresten vendte hjem fra Hamborg for få måneder siden. I det forløbne halvandet år har hun arbejdet med at få en franchise-butik op at stå i det tyske. Da opgaven var løst tilfredsstillende, vendte parret hjem til Danmark for at fortsætte karrieren. Men så rullede finanskrisen, og hun blev del af en kedelig arbejdsløshedsstatistik - stik imod sine egne forventninger.

»Jeg har da tænkt over, at marketingfunktionerne bliver ramt lige nu. Min svigerinde er blevet fyret fra sit job som marketingchef i et softwarefirma efter 12 år, da man nedlagde hele marketingafdelingen. Så jo, jeg tænker over det. Men andre virksomheder opruster på marketing-området,« siger Signe Sloth Nielsen.

»Jeg har hidtil sagt, at denne finanskrise bare er noget, medierne bliver ved at puste op. Men det var det altså ikke.«

BRANCHENYT
Læs også