Industriens Pension er blandt de rigeste

Med 3,7 pct. er Industriens Pension med i den lille eksklusive klub af selskaber, der fik positive afkast af sine investeringer sidste år. Såkaldte renteafdækninger sørgede for, at selskabet ikke blev ramt af de massive rentefald.

Adm. direktør for Industriens Pension, Laila Mortensen, er glad for, at pensionskassen i 2007 holdt brandudsalg af sine aktier, inden finanskrisen for alvor satte ind.

De manglende aktier har størstedelen af æren for, at selskabet nu er kommet med i den lille eksklusive klub af pensionskasser, der sidste år formåede at få positive afkast på sine investeringer. 3,7 pct. efter skat blev det til.

God sikkerhed
Samtidig er direktøren også glad for, at selskabet i 2007 købte såkaldte renteafdækninger, fordi selskabet dermed ikke blev ramt af de massive rentefald i 2008.

Værdien af renteafdækningen steg i takt med, at renten faldt. Det bidrog i høj grad positivt til resultatet for 2008.

Eksklusiv renteafdækningen blev afkastet af investeringsaktiverne i 2008 på minus 10,5 pc t. efter pensionsafkastskat.

»Resultatet betyder, at vi ved indgangen til 2009 fortsat har store reserver. Det giver os mulighed os for at øge investeringsrisikoen, når vi vurderer, at det vil være attraktivt,« siger adm. direktør Laila Mortensen.

Siden starten i 1993 har Industriens Pension opnået et gennemsnitligt årligt afkast på 8,1 pct.

Antallet af medlemmer voksede i 2008 med ca. 15.000 til 366.790, og indbetalingerne nåede op på 6,4 mia. kr. Det placerer Industriens Pension blandt landets største pensionsselskaber.

Omkostningerne udgjorde i gennemsnit 365 kr. pr. medlem i 2008. Industriens Pension er dermed fortsat et af landets billigste og mest effektive pensionsselskaber.

I januar 2009 indgik Industriens Pension en fusionsaftale med Pensionskassen for Nærings- og Nydelsesmiddelarbejdere og Pensionskassen for Håndværk og Industri med henblik på fusion pr. 1. januar 2010.

Aftalen betyder, at Industriens Pension får over 50.000 nye medlemmer.BRANCHENYT
Læs også