Bagmandspolitiet er på vej til USA

Bagmandspolitiet er klar til at rykke efterforskningen af Stein Baggers svindelnumre til USA. Stein Bagger tilbragte otte døgn i USA, inden han meldte sig selv til politiet i Los Angeles.

Stein Baggers flugt til USA synes at spille en stadig mere central rolle i IT Factory- sagen. Efter mere end tre måneders efterforskning er bagmandspolitiet på vej til at sende et hold efterforskere til USA i jagten på Bagger-spor.

Bagmandspolitiet ønsker ikke at afsløre, hvor mange efterforskere der skal med på USA-turen.

»Det har vi ikke taget stilling til endnu,« siger politiinspektør Jesper Friedrichsen fra Statsadvokaturen for Særlig Økonomisk Kriminalitet, bedre kendt som bagmandspolitiet.

Interessen for USA skyldes, at den svindelsigtede it-direktør, Stein Bagger, flygtede fra en ferie i Dubai med hustruen Anette Uttenthal og to vennepar for at tage direkte til New York. Her opsøgte Stein Bagger som den første den svenske forretningsmand Mikael Ljungman, der i januar formelt blev sigtet i IT Factory-sagen. Mikael Ljungman var på vej til Sverige, men han lånte Bagger sin Audi A8 udstyret med to kreditkort i handskerummet.

Centrale spor
Hvad der herefter skete frem til, at Stein Bagger den 6. december meldte sig selv på en politistation i Los Angeles, er stadig en gåde. Men det er tydeligt, at politiet har fundet amerikanske Bagger-spor, der er så centrale for sagen, at de skal efterforskes nærmere af danske politifolk.

Det er tidligere kommet frem, at Mikael Ljungmans sorte Audi er udstyret med gps-sender. En gps-sender registrerer, hvor bilen befinder sig. Dermed kan senderen blive nøglen, der kan åbne døren til, hvad Stein Bagger præcist foretog sig i den uge, der gik, fra han fik bilen overdraget, og til han dukkede op på den amerikanske vestkyst.

Anklagemyndigheder har tidligere understreget, at man anser alt for muligt. Det er sket med udtalelser om, at det kan være, at Stein Bagger har været omkring Nevada-ørkenen for at grave penge ned.

Pengene mangler
Efter tre måneders efterforskning har kurator i IT Factory-konkursboet Boris Frederiksen stadig ikke fundet de op mod 250 mio. kr., der mangler, i at få it-firmaets kasse til at stemme. Bagmandspolitiet har heller ikke lokaliseret store millionbeløb.

Jesper Friedrichsen ønsker ikke at løfte sløret for, hvad USA-turen skal afdække.

»Men vi skal nok få det, vi skal have, når vi får stykket det hele sammen,« lyder den kryptiske melding.

Mikael Ljungman har fortsat ikke være til afhøring hos bagmandspolitiet, men der arbejdes på sagen, siger Jesper Friedrichsen.

Stein Bagger er varetægtsfængslet frem til fredag i næste uge. Meget tyder på, at han derefter bliver sat på fri fod af Retten i Lyngby.BRANCHENYT
Læs også