Kort nyt - Erhverv

Værditab De meget brændstoføkonomiske biler har i gennemsnit tabt under 5 pct. i værdi, mens de mere tørstige har tabt op mod 25 pct. alene siden januar 2008. Det har bilbasen.dk beregnet for dagbladet Børsen.Bagger-auktion En defekt kontorstol fra IT Factory blev solgt på auktion for mere end det dobbelte af sin vurdering. Det kan godt være, at stolen er designet af Arne Jacobsen, men når armlænet er knækket af, falder værdien ligeledes. Alligevel indbragte den på Lauritz.coms auktion 6.400 kr.

Vindkontor Vestas åbner nyt kontor i Paris og fastholder dermed sit fokus på vindmøllemarkedet i Frankrig. Åbningen er et tegn på, at Vestas venter, at markedet i Frankrig har stort potentiale. Der er 7.000 ansatte i Frankrigs vindindustri, men tallet ventes op på 60.000 i 2020.

Praktikmangel Antallet af nye praktikaftaler for elever på erhvervsskolerne er stærkt faldende. Nu frygter erhvervsskolerne, at de unge bliver sat i stå, og at arbejdsmarkedet senere vil mangle kvalificeret arbejdskraft. På de storkøbenhavnske skoler er der i januar sket et fald i indgåede aftaler på 34 pct. i forhold til samme tidspunkt året før.

BRANCHENYT
Læs også