Partier vil udsætte liberalisering af posten

Både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti er bekymret over udviklingen i Post Danmark.

Finanskrisen med en betydelig nedgang i brevmængden og dermed Post Danmarks forretning udløser et politisk krav om en udsættelse af den danske postliberalisering.

Ifølge EU-aftaler skal postmarkedet liberaliseres senest ved indgangen til 2011. På det danske marked har Post Danmark fortsat eneret på breve under 50 gram, som udgør en betydelig del af brevene.

Transportminister Lars Barfoed (K) har lagt en køreplan for, at de politiske forhandlinger om liberaliseringen skal foregå over de kommende måneder og ende med et lovforslag, som kan vedtages i efteråret. Men de nye regnskabstal fra statens virksomhed, Post Danmark, får nu både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti til at kræve en udsættelse.

»Vi må igen nøje vurdere, hvordan liberaliseringen kan og skal foregå. Finanskrisen med de nye tal for brevmængden skaber så stor usikkerhed, at vi må have længere tid, og derfor vil jeg meddele ministeren, at liberaliseringen bør udskydes,« siger socialdemokraternes ordfører, Benny Engelbrecht.

Han støttes af Dansk Folkepartis ordfører, Kim Christiansen, som siger:

»I første omgang må vi også have mere styr på, hvordan EU-kommissionen stiller sig til den dansk/svenske fusion. Vi har ikke så travlt med den her liberaliseing.«

BRANCHENYT
Læs også