Kort nyt - Erhverv

Det norske selskab StatoilHydro har gjort et stort gasfund i det norske farvand. Fundet er et af de største i de senere år og menes at udgøre 16 mia. m3. Det svarer til 100 mio. tønder olie, meddeler StatoilHydro ifølge Reuters.Detailhandel Den svenske krone er så svag, at danskerne vælter til Sverige på indkøb. Også nordmænd og finner flokkes i de svenske butikker. Der skal kun betales 67 danske kroner for hver 100 svenske. Kronekursen er så langt nede, at danskerne endda køber dagligvarer som æg og kød.

Advarsel FN advarer i kontante vendinger mod nye planer om at udbyde toplevel-domæner som .cocacola og .siemens. Hvert nyt toplevel-domæne vil være en mulighed for cybersquatterne til at oprette nye webadresser i håbet om, at de kan lokke intetanende netbrugere over til sig eller sælge webadressen videre.

Hjemsendelse Et stort flertal i de fem største EU-lande siger, at arbejdsløse udlændinge bør tage tilbage til deres egne lande. 79 pct. af italienerne, 78 pct. af briterne, 71 pct. af spanierne, 67 pct. af tyskerne og 51 pct. af franskmændene siger, at de ville støtte et regeringsforslag om at bede arbejdsløse udlændinge om at forlade deres land.

BRANCHENYT
Læs også