Kort nyt - Erhverv

Masser af netmisbrug cyberspace Der har været et rekordhøjt antal sager om såkaldt cybersquatting i 2008, meddeler FN i en ny rapport. Selskaber og berømtheder lige fra den britiske fodboldklub Arsenal FC til den amerikanske skuespillerinde Scarlett Johansson er blandt dem, der har klaget over misbrug af deres navn og varemærke.

The World Intellectual Property Organization (WIPO) håndterede 2.329 sager om stridigheder vedrørende navne-misbrug på hjemmesider. Den industri, der har klaget mest, er medicinalindustrien, da flere hjemmesider sælger medicin, som de ikke har ret til at sælge. Bank- og finanssektoren, internet og telekommunikation, detailsalg og føde- og drikkevarer er også blandt de mest belastede.

Festen ebber ud
dubai Der var engang, da Dubai kunne sælge 2.000 boliger fordelt på kunstige øer på 72 timer. Der var engang, da høje oliepriser finansierede spektakulære byggeprojekter uden globalt sidestykke. Men nu ebber festen ud. Ifølge e24 måtte naboemiratet Abu Dhabi for nylig yde et kriselån på 10 mia. dollars (58 mia. kr.) for, at Dubai kunne håndtere sin statsgæld på 80 mia. dollars (462 mia. kr.). Dertil kommer, at boligpriserne er faldet med omkring 50 pct., og i lufthavnen står der omkring 3.000 biler, som udlændinge har efterladt på deres flugt ud af det tidligere finansparadis.

BRANCHENYT
Læs også