Kurator har kig på Bagger-advokat

Kurator Boris Frederiksen er klar til at granske IT Factorys tidligere advokat, Michael Ziegler. • På blot 11 måneder betalte it-firmaet tæt ved to mio. kr. for advokatbistand.

Topadvokat Michael Ziegler fra Plesner risikerer at få fingrene i klemme i IT Factorysagen.

Kurator i IT Factory-konkursboet Boris Frederiksen finder tydeligvis oplysninger om Michael Zieglers rolle i forbindelse med et påtænkt salg af IT Factory i foråret 2008 interessant.

I den forbindelse bistod den københavnske topadvokat med at sikre, at de potentielle købere fik et retvisende billede af den samlede IT Factory-forretning. Det skete, uden at Stein Baggers leasing-cirkus kom frem i lyset, selv om kurator kun var få dage om at trække tæppet væk under den svindelsigtede it-direktørs brug af falske leasing-kontrakter for mere end 1,2 mia. kr.

Direkte adspurgt om granskningen af Michael Zieglers rolle i IT Factory siger Boris Frederiksen: »For øjeblikket er der andre forhold, som har vores væsentligste interesse. Men vi har materiale liggende, som skal gennemgås på et senere tidspunkt.«

Store regninger
Han vil ikke afsløre, hvilke papirer og oplysninger der er tale om. Men der er tydeligvis nok at gribe fat i. Michael Ziegler havde nemlig et travlt arbejdsår i 2008 for IT Factory og Stein Bagger.

IT Factorys ureviderede 2008-regnskab, som Morgenavisen Jyllands-Posten har fået indsigt i, viser, at det fallerede it-firma sidste år betalte advokatregninger på i alt 1.959.999,15 kr.

Til sammenligning skrev kommunikationsrådgiver Erik Ove regninger til IT Factory på omkring en halv mio. kr., mens revisionsomkostningerne blot står opført til 70.192,25 kr.

Boris Frederiksen oplyser, at han her og nu har koncentreret kræfterne om at vurdere ledelses- og revisoransvaret i selskabet. En redegørelse herom skal være afleveret senest den 1. april. Herefter står Michael Zieglers rolle i IT Factory og det salgsforberedende arbejde i foråret 2008 for tur.

»Man skal altid filosofere over, om der i salgsprocessen fremkom oplysninger, som kunne have fået nogen til at reagere. Det vil vi selvfølgelig kigge på,« siger Boris Frederiksen.

Dermed ender Boris Frederiksen med at granske sin gamle læremester, idet kurator og Michael Ziegler har en fortid sammen.

Således var det Michael Ziegler, der udlærte Boris Frederiksen, da han i 1990'erne arbejdede som fuldmægtig for ham. De to har dog også en nutid sammen, idet det var Michael Ziegler, der pegede på Boris Frederiksen som kurator i IT Factory-boet, da Stein Baggers korthus ramlede den 1. december.

BRANCHENYT
Læs også