Multimedieskat under beskydning

Trods skarp kritik fremsætter regeringen forslaget om en multimedieskat uændret.

Kritikken er faldet tæt over regeringens forslag om en skat på fryns og hjemmearbejde. Tusindvis af lønmodtagere føler sig urimeligt behandlet. Men forslaget ventes at indbringe så stort et beløb, at det ikke uden videre pilles af bordet igen.

Buketten af forårspakkens lovforslag var ventet fredag formiddag, men trak ud til sidst på eftermiddagen i går. Og i buketten var ingen hjælp at hente for de mange kritikere.

Forslaget om multimediebeskatning står nemlig fast.

Fra 2010 skal danskerne lægge 5.000 kr. til den skattepligtige indkomst, hvis de har computer, internetadgang eller fri telefon, der er stillet til rådighed af virksomheden og kan benyttes privat.

Det betyder en årlig skat på ca. 2.600 kr. for danskere, der betaler topskat.

Forslaget har været skarpt kritiseret af politikere, virksomheder og fagforbund.

Forfejlet strategi
Finansforbundet har kaldt det en forfejlet strategi og peget på, at en række medarbejdere ikke har mulighed for at vælge fra at kunne logge på virksomhedens systemer uden for almindelig arbejdstid.

»Disse medarbejdere skal altså nu betale skat af at have noget udstyr, som er en forudsætning for, at de kan udføre deres arbejde. De kan ikke vælge udstyret fra,« konstaterer Finansforbundets næstformand Kent Petersen i en kommentar.

Skatten vil rammer mange tusinde lønmodtagere, der i dag har hjemmearbejdsplads, internetforbindelse, telefon eller bærbar computer betalt af firmaet. Alene medarbejderbredbånd bliver i dag betalt over bruttolønnen for mere end 280.000 danskere.

Regeringen vurderer, at multimediebeskatningen vil give en årlig indtjening på godt 750 mio. kr., som skal bruges til at sænke skattesatserne på arbejde.

BRANCHENYT
Læs også