Kort nyt - Erhverv

Norwegian bag nye ruter luftfart Faldende rejselyst og trange økonomiske tider får ikke lavprisselskabet Norwegian Air til at slække på ambitionerne. Nu lancerer de aggressive nordmænd ni nye ruter fra Aalborg Lufthavn, så rejseglade nordjyder får mulighed for at flyve til blandt andet Nice, Oslo, Stockholm og Mallorca. Der er dog ikke tale om en direkte rute. Passagererne skal et smut omkring København.

Flere biler ødelægges
forsikring En lille ridse i lakken, måske endda en knust rude eller det komplette mareridt - en totalt afbrændt bil. Stadig flere danskere oplever hærværk på deres bil. I 2008 blev 10.800 biler udsat for hærværk - en stigning på 44 pct. på to år, viser nye tal fra Forsikring & Pension. »Desværre har vi de seneste år set en voldsom stigning i hærværk mod biler. Det er kriminalitet, som politiet har svært ved at opklare, fordi der sjældent er vidner eller andre beviser,« siger chefkonsulent Christian Skødt, Forsikring & Pension, og understreger, at hvis du har en kaskoforsikring, er hærværk på din bil dækket. Forsikringsoplysningen vurderer, at det reelle hærværkstal er endnu højere.

Sanistål utilfreds
regnskab Omsætningen i Sanistål udviklede sig pænt, men et bundlinjeunderskud på den forkerte side af 500 mio. kr. får Sanistål til at konstatere, at 2008 har været et særdeles utilfredsstillende år. Omsætningen steg næsten 7 pct. til knap 6,8 mia. kr., hvilket betegnes som tilfredsstillende. Selskabet noterer dog også, at der er øgede markedsandele i Danmark generelt, mens Carl F-segmentet har udvist tilbagegang.

BRANCHENYT
Læs også