Ejendomsselskab opskriver værdierne

Victoria Properties opskriver sine tyske ejendomme med 75 mio. kr.

På trods af den historiske finanskrise har ejendomsselskabet Victoria Properties valgt at opskrive sine ejendomme med 78 mio. kr.

Det skyldes ifølge selskabet stigende værdier på selskabets ejendomme i bl.a. Frankfurt.

Victoria Properties er ejet af bl.a. Mærsk-arvingen Anette Følsgaard, Jørgen Mads Clausens søn Mads N. Clausen og lensgreve Bendt Wedell.

Selskabet har primært investeret i tyske ejendomme, og det har ifølge adm. direktør Michael Sehested været en god idé.

»Vi har foretaget en netto-opskrivning på vores ejendomme på 78 mio. kr.,« siger han.

Dermed har selskabets ejendomme nu en samlet værdi på omkring 1.834 mio. kr.

Opskrivningen sker, samtidig med at andre ejendomsselskaber må nedskrive eller undlade at opskrive.

Således skrev ejendomsselskabet Tower Group A/S, der i lighed med Victoria er specialiseret i det tyske marked, i sit seneste regnskab, at selskabet havde »besluttet ikke at foretage nogen værdiregulering af selskabets ejendomme, hvilket er begrundet i finanskrisen og det deraf følgende illikvide investeringsmarked, der betyder, at en værdiansættelse af selskabets ejendomme er forbundet med usikkerhed.«

Den usikkerhed har Victoria Properties og adm. direktør Michael Sehested ikke.

Selskabet har selv gennemført en grundig vurdering af ejendommene og på den baggrund besluttet at opskrive værdierne.

»Reelt set findes der ikke nogen, som kender de ejendomme bedre, end vi gør. At få en tysk mægler til at køre forbi, gå rundt om en ejendom i 20 minutter, det er der ikke meget dokumentation i,« mener han.

Selvom selskabets bankforbindelser stiller krav om, at værdierne ikke må falde under et vist niveau, har det ikke haft nogen betydning for beslutningen om at opskrive.

»Selv uden opskrivningen holder vi os inden for grænserne. Vi skal optage ejendommene til markedsværdien. Det er ikke tilladt at angive konservativt eller forsigtigt. Regnskabsloven er lysende klar på det punkt. Ejendommene skal optages til markedsværdierne i dagens marked,« fastslår Michael Sehested.

BRANCHENYT
Læs også