Danskere styrer uden om krisen

Det er ikke finanskrisen, der bekymrer danskerne. Det er mere samfundets sammenhængskraft, om man kan få ordentlig behandling, hvis man bliver syg og sikkerheden. Det viser et nyt Bekymringsbarometer fra Codan, baseret på rundspørge til tusinder af danskere.

Trods dystre udsigter for den økonomiske fremtid føler danskerne sig ikke personligt truet af finanskrisen. De er mere bekymrede for samfundets sammenhængskraft og for sundhed og sikkerhed.

Det vurderer Codan i et nyt såkaldt "Bekymringsbarometer", der skal afbillede befolkningens oplevelse af de truende økonomiske skyer.

Og ifølge målingen er langt de fleste i bund og grund fortsat glade og tilfredse.

Ifølge Codans kommunikationsdirektør, Jeanette Fangel Løgstrup, påviser undersøgelsen, at danskerne nu bevæger sig væk fra den tendens til selvrealisering, der kendetegner økonomiske opture. I stedet fokuseres der mere på basale nære og økonomiske aspekter i tilværelsen.

Danskere med overskud
»På trods af den massive mediedækning, som finanskrisen har fået, har danskerne fortsat tilstrækkeligt med overskud til at bekymre sig om, at samfundets dårligst stillede får endnu dårligere vilkår under en krise,« siger hun.

»Samtidig bevæger danskernes syn på sundhed sig væk fra at være luksus med fokus på fitness til at være en reel bekymring for, om man nu kan få en ordentlig behandling, hvis man bliver syg,« siger kommunikationsdirektøren.

Formuer udhules
Analysen påviser, at finanskrisen har to overordnede effekter:

En formueeffekt, der betyder, at de personlige og økonomiske muligheder i livet er blevet færre og mindre. De faldende privatformuer og den lave økonomiske aktivitet har gjort befolkningen bekymret for at blive fastslås i deres liv...

BRANCHENYT
Læs også