Kort nyt - erhverv

Tysk krise forværres økonomi Krisen i den tyske økonomi bliver værre, og der er ingen tegn på forbedringer i den nærmeste fremtid. Det oplyste finansministeriet i Berlin i går efter meldinger om, at stålgiganten ThyssenKrupp vil afskedige yderligere 3.000 mand.

»De nuværende økonomiske tal viser stort set over hele linjen, at situationen forværres. Recessionen bliver derfor endnu værre, hedder det i ministeriets månedlige rapport. Tysklands økonomi, Europas største og verdens fjerde- største, skrumpede i fjerde kvartal i fjor med 2,1 pct., og finansministeriet venter, at økonomien vil skrumpe med 2,25 pct. i 2009. En prognose, som økonomer mener er for optimistisk.

Verdens rigeste i knæ
formuer Krisen har også ramt verdens rigeste. Det amerikanske magasin Forbes' liste over verdens milliardærer er krympet fra 1.125 til 793 på et år. Den enkelte milliardær har også fået mindre at rutte med. Det er måske ikke nødvendigt at spise endeskiverne, men den gennemsnitlige formue er mindsket med 23 pct. på blot et år til 3 mia. dollars svarende til godt 16,4 mia. kr. Listen toppes af Microsoft-skaber Bill Gates, der derved genvinder tronen som verdens rigeste trods tab på 18 mia. dollars sidste år - godt 98 mia. kr. Hans formue er 40 mia. dollars - ca. 218 mia. kr. Warren Buffet er lidt hårdere ramt af aktienedturen. Det har kostet ham 25 mia. dollars og titlen som verdens rigeste. Han indtager dog andenpladsen med en formue på 37 mia. dollars. Den mexicanske telekomgigant Carlos Slim Helú bevarer sin plads i top tre. Svenske Ingvar Kamrad indtager takket være Ikea en 5. plads blandt verdens rigeste, mens den første dansker på listen er LEGO-ejer Kjeld Kirk Christiansen på en 318. plads med en formue på 2,1 mia. dollars.

BRANCHENYT
Læs også