Topjob: Steffen Kragh

Når man er chef for 8.000 ansatte, bliver grænsen mellem arbejde og fritid flydende. Men adm. direktør og koncernchef i Egmont, Steffen Kragh, sørger for at holde weekender og ferier hellige.

Hvad har været den vanskeligste beslutning, du har taget som leder?

Mange ville nok svare, at det sværeste er at fyre en trofast og dygtigt medarbejder. Men når jeg har måttet gøre det, har det altid været en nødvendighed- noget rationelt. Det er langt sværere med de beslutninger, hvor jeg har været nødt til at vælge mellem pest og kolera - altså de situationer, hvor man - lige meget, hvad man vælger - kun har triste løsninger.

Og den mest spændende?

Det var nok beslutningerne om at bruge milliardbeløb på at opkøbe Norges største bladhus, Hjemmet Mortensen, og norsk TV2. Egmont var med til at starte begge selskaber op fra bunden, og det er jo altid en delikat balance, når man så køber sine partnere ud.

På et mere jordnært plan, var der også mange perspektiver i at etablere en sygeforsikring for de ansatte i Egmont.

Hvad motiverer dig mest i dit arbejdsliv?

Det er at skabe resultater. Og så er det at være omgivet af inspirerende og passionerede medarbejdere.

Hvad kan give dig søvnløse nætter?

Jeg ligger kun vågen, hvis jeg har drukket for meget kaffe. Jeg sover godt. Selvfølgelig er der af og til gordiske knuder, men jeg ligger ikke søvnløs over dem. Min oplevelse er, at de altid bliver løst på en eller anden måde.

Hvem er dit karrieremæssige forbillede?

Jeg har ikke et konkret forbillede. Jeg har været så heldig at have arbejdet tæt sammen med mange forskellige topchefer, og min karrieremæssige inspiration er nok sammenflettet af deres forskellige måder at løse problemer på i praksis.

Hvad ville du lave, hvis du ikke var adm. direktør i Egmont?

Jeg ville nok lave noget i samme boldgade. Men jeg er nysgerrig af natur og kunne arbejde i mange forskellige brancher - fra teknologi og hurtige forbrugsvarer til investment banking. Men under alle omstændigheder ville det nok være en lederpost, for jeg ville helt klart blande mig.

Hvad er dit bedste råd til nye og uerfarne ledere?

For det første: Forsøg altid at skabe transparens i problemstillinger. Altså, hold fokus på sagens kerne og stil spørgsmål til selve rødderne af problemet. Lad være med at tage ting for en selvfølge.

For det andet, at handle konsekvent i forhold til det, man finder ud af.

Og for det tredje, at turde være ambitiøs og innovativ, og turde forandre ting.

Desuden er det selvfølgelig vigtigt at være ærlig og åben og inddrage de mennesker, man er leder for, i arbejdet.

Holder du fri, når du holder fri, eller tager du arbejdet med hjem?

Man kan ikke være chef for 8.000 ansatte uden at være på, og grænsen for arbejde og fritid er flydende. Derfor er det vigtigt at have tidspunkter, som man holder hellige med familien. Altså tidspunkter, hvor man ikke tjekker sin mobilmail, men i stedet er mentalt til stedet. Det er svært at skemalægge, men jeg er god til at holde fri i weekenderne og i ferierne.

Hvad er dit største ønske for fremtiden?

Det er, at min familie er rask og har det godt. Det er meget jordnært, men det er mit største ønske. Jeg har ingen deciderede karriereønsker på den måde.

BRANCHENYT
Læs også