Guldæg koster banker 410 mio. kroner

100 banker har nedskrevet værdien af deres Letpension-aktier.

Drømmen om at skabe et nyt guldæg med samme potentiale som Totalkredit har hidtil kostet 100 danske pengeinstitutter 410 mio. kr. Forsøget på at opbygge pensionsselskabet Letpension, hvor alting skulle være let og enkelt, har været så svær, at Letpension i dag kun har ganske få kunder, der tilmed er en del af et pilotprojekt i otte banker.

Bestyrelsesformand Leif Larsen oplyser, at Letpension har anbefalet ejerkredsen at nedskrive værdien af bankernes aktier i Letpension med de 410 mio. kr. over de seneste to år. Det er især udgifterne til it-udvikling, der har tynget selskabets regnskaber, oplyser formanden.

»Bankerne bogfører den indre værdi af Letpension-aktierne, og det kan du tolke som et tab, hvis vi ikke på langt sigt får indtægter, men vi har netop fået de første indtægter via vores pilotprojekt, så vi er optimistiske,« siger Leif Larsen, der også er direktør i Letpensions største aktionær, Jyske Bank.

Han oplyser, at Letpension forventer at få uddannet de fleste banker til at bruge selskabets systemer henover sommeren og efteråret.

En anden stor aktionær er Ringkjøbing Landbobank. Her vil direktør Bent Naur ikke forholde sig til, om tabet på Letpension har været for stort.

»Regnskabsmæssigt har jeg det godt med, at vi aktiverer udviklingsomkostninger, og så har jeg valgt at glæde mig over, at Letpension ikke startede for et år siden, fordi det ville have været skidt at starte en investeringsstrategi på toppen af et aktieboom. Der er aldrig noget, der er skidt, uden at det også er godt for noget, så det på punkt kan man glæde sig over, at opstarten har været længere end planlagt,« siger Bent Naur.

BRANCHENYT
Læs også