Kort nyt - erhverv

Danfoss får et nej Industri Industrikoncernen Danfoss har spurgt beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) om tilladelse til at udvide arbejdsfordelingen til halvandet år.

Den mulighed har virksomhederne i Tyskland, men ministeren har givet Danfoss afslag på at sende folk på arbejdsfordeling i 18 måneder i stedet for 13 uger, som det er i dag. Det skriver Nyhedsbrevet 3F. Danfoss giver dog ikke op. »Vi er sikre på, at halvandet års arbejdsfordeling vil kunne bære os igennem krisen, så vi kommer styrket ud i den anden ende,« siger Danfoss' administrerende direktør, Niels Bjørn Christiansen, til nyhedsbrevet.

44 dræbt på jobbet
arbejdsulykker Næsten hver femte, der omkommer ved arbejdsulykker i Danmark, er udlænding. Det afslører Arbejdstilsynets tal for dødsulykker i 2008. I alt blev 44 personer dræbt på arbejdet. Heraf var de otte udlændinge; fem fra Polen, en fra Tyskland, en fra Irak og en fra Tyrkiet, skriver Nyhedsbrevet 3F. Selv om der totalt set skete et markant fald i antallet af dødsulykker fra 65 i 2007 til 44 i 2008, så blev der dræbt flere på byggepladser i 2008 end året før. I alt mistede 16 personer livet ved arbejde på en byggeplads.

Medlemerne svigter LO
Fagforening Antallet af LO-medlemmer fortsætter med at dykke. På et enkelt år - fra 2007 til 2008 - har LO's forbund mistet 27.000 medlemmer. Det er især de unge, som det kniber med lokke indenfor, skriver Berlingske Business. LO's medlemsforbund har tabt 285.000 medlemmer siden toppunktet i midten af 1990'erne. I dag er Harald Børsting formand for 1.224.108 lønmodtagere.

BRANCHENYT
Læs også