Lønslave eller egen BOSS?

MELLEM JOB Henrik Jespersen tror på sig selv og sin jobfremtid, selv om han lige nu holder en ufrivillig pause.

Der er mindst tre veje at gå - lige nu overvejer han hvilken èn, han skal vælge.

Jobbet som lønmodtager, jobbet som freelancer eller det som selvstændig erhvervsdrivende?

I tre måneder har cand. merc. Henrik Jespersen fra Århus været uden job, men han er besluttet på at tage situationen med godt humør.

Han har stort set altid haft et vellønnet job med et stort ansvar, senest som salgschef. Men efter 24 år i erhvervslivet er karrieren midlertidigt sat på pause, og han må han se sig selv i en arbejdsløshedskø, som vokser og vokser.

Alligevel har han overskud til at hjælpe andre i samme situation.

»Jeg er måske privilegeret ved at have lidt overskud. Hvis man ikke selv sparker ind med nogle input, erfaringer og holdninger til tingene, så er livet for trist,« siger han.

I januar og februar har han fulgt kurser ved CA's a-kasse, og sideløbende har han været til flere jobsamtaler. Men selv om man er topkvalificeret, lader jobbene vente på sig, har han erfaret. Derfor overvejer han nu forskellige alternativer til traditionelle lønmodtagerjob - inspireret af et outplacementforløb hos firmaet AS3.

Mismodet blandt andre ledige er til at få øje på. Et godt humør og et højt selvværd er afgørende for at komme i job igen, derfor prøver Henrik Jespersen at smitte andre med sit humør og sin tro på fremtiden.

»Mange af dem, jeg møder gennem a-kassen, spørger sig selv: Hvad kan jeg egentlig? De er helt slået ud og har det måske dårligt i månedsvis.

De vil ikke gøre sig godt, hvis de kommer til en jobsamtale, for de hænger med hovedet og vil under ingen omstændigheder gå videre. Det er ens selvværd, som på en eller anden måde er knækket efter en fyring, og det skal man rette op på. Engang imellem oplever man ting i livet, som ikke er retfærdige - og en gang imellem får man nogle skrammer. Man skal helst vende dem til noget positivt, så man lærer af det,« siger Henrik Jespersen, som selv har oplevet at blive afskediget.

Jobbet dumper ikke ned
Tilbage til fremtiden. Vil man i job igen, kræver det en personlig indsats, mener han. Derfor har han med kyshånd taget imod en outplacementforløb hos AS3 fra sin tidligere arbejdsgiver. Forløbet bestod af seks samtaler og har givet ham masser af inspiration, han kan bruge fremover.

»Der er intet, der falder ned fra himlen, man er nødt til selv at være aktiv og gøre noget her i livet. Ellers sker der ingenting. Nogle går og venter på - kommer der ikke snart en kunde? - kommer der snart et job? Glem det. Man skal ud og snakke med folk, man skal kæmpe sig til tingene, virke tillidsvækkende og troværdig.

Fokuser på mulighederne. Der sker rokeringer og ændringer i virksomhederne, og der er altid job, som skal besættes. Det kan godt være, at mængden af ledige job er faldet, men der er altid job, og dem må man bare ud og finde.

Man skal være aktiv, og når man søger et job i en given virksomhed, skal man virkelig sætte sig ind i netop den branches udfordringer, så man kan sparke ind med nogle fornuftige spørgsmål og holdninger i den indledende telefonsamtale.

De job, jeg har ringet på, og som jeg virkelig har brændt for, er jeg alle kommet til samtale på. Folk husker én, når man stiller begavede spørgsmål og virker fornuftig.

Mit råd til andre i samme situation er:

Tænk dine succeshistorier igennem, før du ringer og præsenterer dig første gang. Så er du oppe og køre, adrenalinet pumper, og hjernen er fokuseret.

Når du smiler i telefonen - og det kan man altså mærke - og når du virker venlig - så gør du et godt indtryk. Det er på den måde, man bliver plukket ud, når arbejdsgiveren senere sidder med listen af navne.

Og så er det, man skal være ekstra forberedt: Kende til branchens udfordringer, virksomhedens udfordringer, måske komme med nogle idéer til hvordan man kunne bidrage, hvis man fik jobbet. Bidrage på den korte bane og på den lange bane. Ikke for at virke bedrevidende, men engageret og motiveret. Arbejdsgivere elsker at få nogle ind, som spreder noget positivitet i virksomheden. Det er vigtigt at vise, at man har en masse at bidrage med.«

Henrik Jespersen sørger også for at vedligeholde sit netværk på LinkedIn. Menneskelige relationer er i det hele taget afgørende.

»Man skal se sine venner, ikke isolere sig - og så skal man dyrke motion, for på den måde frigives der endorfiner i hjernen, som giver en følelse af opstemthed. Gå ture midt på dagen, hvor lyset også påvirker humøret positivt.«

BRANCHENYT
Læs også