Topjob: Jeanette Ulf Damsholt

Hun er på Børsens nye liste over dygtige direktører. Men det er ikke ros, der får Jeanette Ulf Damsholt, adm. direktør i Comwell, Kolding A/S, ud af fjerene om morgenen. Det er medarbejderne og forventningerne til bundlinjen.

Hvad har været den vanskeligste beslutning, du har

taget som leder?

Det er generelt vanskeligt at afskedige gode ansatte. Det rammer hårdt, hver gang man er nødt til at afskedige folk, der har bidraget med noget i hverdagen. Det kan mørkes helt ind i hjertet.

Og den mest spændende?

At tage dette job. Det var et stort spring at gå fra mellem-

leder til topleder. Og det er en beslutning, der involverer både min familie og medarbejderne på Comwell.

Hvad motiverer dig mest i dit arbejdsliv?

Jeg henter min daglige motivation i mine medarbejdere - i at få mennesker til at flytte sig og vokse. Men tal er også vigtige - jeg er målbevidst, og resultaterne betyder meget. Men offentlig ros gør mig mere forlegen end stolt, og det er ikke det, der driver mig i hverdagen - det er mine medarbejdere.

Hvad kan give dig søvnløse nætter?

Tal! Hvis jeg fejler og ikke når de mål, jeg havde sat op for mig selv eller for virksomheden. Altså, hvis jeg synes, at jeg har gjort, hvad jeg kunne, men alligevel ikke har nået de resultater, jeg havde forventet. Det kan holde mig vågen om natten.

Hvem er dit karrieremæssige forbillede?

Hvis jeg skulle have en mentor, skulle det være Stine Bosse, adm. direktør i Tryg. For det er mit indtryk, at hun er en meget menneskelig leder, men samtidig meget målrettet og resultatorienteret. Jeg er også meget imponeret af Nils Smedegaard Andersen, (tidligere koncernchef for Carlsberg og nu adm. direktør for A.P. Møller - Mærsk. red), fordi han er en af de nye top-topledere, og fordi han er et meget beskedent og anonymt menneske, der opnår fantastiske resultater.

Hvad ville du lave, hvis du

ikke havde din nuværende stilling?

Mit arbejde er meget drevet af lyst. Jeg arbejder, fordi det giver mig noget, og fordi jeg har mulighed for at bidrage og skabe noget. Så det kunne måske i virkeligheden være så mange andre brancher end lige hotelbranchen. Men jeg ville helt sikkert være leder på et eller andet plan.

Holder du fri, når du har fri,

eller tager du arbejdet med hjem?

Jeg har en lille dreng på to et halvt år, så jeg prioriterer at holde fri, når han er frisk om eftermiddagen. Men jeg tager naturligvis mit arbejde med hjem. Jeg ved godt, at det er populært at sige, at man skal slukke sin mobil osv., men et hotel lukker jo aldrig, og jeg har det bedst med, at mine medarbejdere kan få fat på mig. Jeg laver tit papirarbejde hjemme om aftenen, så jeg har tid til at være på gulvet med mine medarbejdere om dagen.

Hvordan bruger du dit faglige netværk?

Det bruger jeg meget - både til at sparre og spejle mig i og til at skabe forretning. Jeg er medlem af flere bestyrelser og udvalg her i Kolding - både for at præge de beslutninger, der bliver taget om byen, og for at skabe forbindelser.

Hvad er dit største ønske for fremtiden?

Udover sunde børn og min dejlige familie? Så er det at gå glad på arbejde og gå glad hjem igen. Lige nu er jeg glad for Comwell og hotelbranchen, men jeg tror sagtens, at jeg kunne være leder et andet sted. Selvfølgelig har jeg drømme og mål for fremtiden, men så længe jeg kan være med til at gøre en forskel - for virksomheden, mine medarbejdere og mig selv, så trives jeg.

BRANCHENYT
Læs også