Fyrede er en god forretning

Konsulenter og rekrutteringsfirmaer har gang i forretningen - nu gælder det de tusindvis af fyrede, som skal igennem et genplaceringsforløb.

Den enes fyring - den andens forretning.

Konsulentbranchen har for alvor slået sig på et hurtigt voksende forretningsområde: Genplaceringsforløb til de tusindvis af fyrede danskere.

Markedet for genplaceringsforløb eller outplacement er så attraktivt lige nu, at nye firmaer skyder op side om side med de etablerede konsulent- og rekrutteringshuse. Senest har den faglige organisation Business Danmark stiftet firmaet Business Recruiting, som bl.a. tilbyder genplaceringsforløb til de mange afskedigede.

»Som noget helt nyt for faglige organisationer vil Business Danmark nu tjene penge på at hjælpe danske virksomheder med rekruttering og genplacering,« lyder det i en pressemeddelelse.

Direktør Thomas Hollen fra Business Recruiting vurderer, at massefyringer og stigende ledighed har gødet markedet for genplaceringsforløb, og han har store vækstambitioner på firmaets vegne allerede næste år. Thomas Hollen forventer et overskud i 2009 og er parat til at øge antallet af konsulenter, når det bliver nødvendigt.

Også et veletableret konsulentfirma som Kjerulf & Partnere med 25 ansatte har travlt med at hjælpe de mange fyrede videre.

»Under en højkonjunktur fylder outplacement måske 5-10 pct. af vores forretning. Nu fylder det vel 15-25 pct. af forretningen,« fortæller Lykke Pedersen, partner i Kjerulf & Partnere. Bølgen af massefyringer har gennem de seneste måneder kostet flere end 10.000 danskere jobbet, og mange virksomheder vælger at betale for et genplaceringsforløb i håb om, at de afskedigede medarbejdere hurtigere kommer i job igen.

Tre måneders forløb
Et typisk outplacementforløb hos Kjerulf & Partnere strækker sig over tre måneder og koster virksomheden mellem 30.000 og 35.000 kr. per medarbejder, fortæller Lykke Pedersen.

Dog er der stor forskel på, hvor mange penge virksomhederne bruger på et genplaceringsforløb.

»Vi er helt oppe i 15 pct. af en årsløn, hvis man kører et outplacementforløb, indtil personen kommer i job. Det kan både vare halve og hele år. Det er typisk højt placerede, centrale medarbejdere, som får den pakke, for der er som regel en balance mellem personens lønniveau, og hvor meget man får,« fortæller Lykke Pedersen.

Ledige kommer i job
AS3 er en af de store spillere på outplacement-markedet, og her har man på det seneste ansat over 20 nye rådgivere for at følge med efterspørgslen. AS3's kunder er de store og mellemstore virksomheder, både private og offentlige.

»Der er ingen tvivl om, at outplacement-markedet er større lige nu, end det var for et halvt år siden. Det kan vi også se ved, at der popper mange nye kolleger op i branchen. Outplacement-markedet er klart vokset, og selvfølgelig er det begunstiget af, at der er flere opsigelser end for et halvt år siden. Men der er også sket det, at kagen er blevet større. Der er simpelthen flere virksomheder, som er bevidste omkring socialt ansvar og employer branding og støtter deres medarbejdere i forbindelse med opsigelse,« siger partner i AS3 Outplacement Jørgen Uhrbrand.

Ordet 'outplacement' dækker dog ikke over de samme konsulentydelser, advarer han.

»O utplacement indikerer, at man skal outplaces i et andet job. Succeskriteriet, når vi taler outplacementydelser i AS3, er, at kandidaten bliver afklaret. Det vil for de fleste betyde, at man får et nyt job, andre starter egen virksomhed eller går i gang med en anden uddannelse, og nogle forlader arbejdsmarkedet før tid. Men for langt de fleste handler det om at komme i et nyt job.

Når vi taler om de længerevarende outplacementydelser, kommer 96 pct. i job efter et forløb, men når vi taler de kortere rådgivningsforløb, måler vi det ikke. Her er kriteriet alene at yde jobrådgivning.«

Det tager gennemsnitligt cirka tre-fire måneder at få folk videre i et nyt job, fortæller Jørgen Uhrbrand.

»Det er selvfølgelig en grov generalisering og et spørgsmål om alder, faglig baggrund, geografi osv. Ledigheden blandt 3F'ere er f.eks. næsten fire gange så høj som den generelle ledighed.

Hvad angår ledigheden og udsigterne, skal vi ikke gøre os klogere end diverse økonomer. Det, vi har fokus på lige nu, er - kan vi stadig få kandidaterne i job? Det er den væsentligste forudsætning for, at vi kan have succes med det, vi laver. Det er blevet sværere, men der er altså stadigvæk mange ledige job i Danmark. Vi får stadig mennesker i job hver eneste dag, ellers kunne vi ikke lave det, vi laver,« siger Jørgen Uhrbrand.

BRANCHENYT
Læs også