Jensby skånes i en ny bog om Bagger og IT Factory

Pr-manden Erik Ove og tv-journalisten Stig Andersen forsvarer deres nye bog. Uheldige historier om Asger Jensby er udeladt, mens andre står for skud.

Se hele interviewet påErik Ove var manden, som støttede Stein Bagger i kampen mod bloggeren Dorte Toft. Da IT Factory faldt, var han manden, som skrev en drejebog for Danmarks i dag mest kendte pressemøde. Her havde han instrueret en af sine andre kunder, erhvervsmanden Asger Jensby, i rollen som chef for de bedragne. Eller, som der stod i en af Erik Oves tildelte replikker til Jensby:

»Det er muligt, det her lyder utroligt, men det er et faktum. Det, der er foregået, er et one-man-show. Det er i realiteten Nordisk Fjer om igen. Bestyrelsen har intet vidst, direktionen eller andre ledende medarbejdere har intet vidst. Steins kone har intet vidst. Det er Stein Bagger, der ene og alene er den skyldige.«

Flere mangler
Nu har Erik Ove sammen med den tidligere tv-journalist Stig Andersen begået en bog om IT Factory, hvori der mangler en række af de uheldige begivenheder i Asger Jensbys erhvervsliv, som ellers er ganske velbeskrevne i dagspressen.

Til gengæld bliver der hevet flere ubehageligheder op af de historiske skuffer om blandt andet Stein Baggers hustru, Anette Uttenthal, og den Stein Baggers overfaldne forretningspartner, Allan Vestergaard.

Hvorfor vælger I at nævne en hidtil ikke omtalt, påstået fyring af Allan Vestergaard fra Nordea, mens I undlader at nævne, at Asger Jensby blev fyret fra en højtstående stilling hos det store amerikanske EDB-firma EDS? Det sidste endog en i TV-Avisen indgående beskrevet og dramatisk historie, hvor amerikanerne havde hyret privatdetektiver til at efterforske Jensby.

»Det, at Jensby blev fyret under de omstændigheder, er en historie, som kom frem tre eller fire uger efter, at vi havde afleveret vores manuskript,« siger Stig Andersen.

Men den første historie om Jensbys fyring fra EDS blev jo bragt i midten af december i såvel aviser som tv?

»Det har vi selvfølgelig også set. Og vi har stillet Jensby spørgsmål om, hvorfor han blev fyret fra EDS. Det var det eneste af mange spørgsmål, som han ikke ville svare på. Årsagen var, at han havde indgået en aftale med EDS om, at han ikke måtte udtale sig om, hvorfor han forlod firmaet. Derfor undlod vi at skrive om det, da EDS-sagen efter vores bedste overbevisning ikke havde noget med Stein Baggers svindel at gøre.«

Jensbys USA-historie
Hvorfor er det væsentligt, at Allan Vestergaard blev fyret i forhold til sagen omkring EDS. Jensby blev jo fyret fra EDS på grund af anklager om uregelmæssigheder i forhold til IT Factory, hvor Jensby netop havde fået indsat Stein Bagger som chef?

»Fordi Allan Vestergaard i den grad har været en aktiv medspiller på det tidspunkt. Han var den, som sørgede for, at Stein Bagger kunne få nogle penge til at købe IT Factory for,« fastslår Stig Andersen.

Dagbladet Børsen kunne i december fortælle, at Jensby i 1984 var udstationeret for IBM i USA. Ifølge avisen måtte han rejse hjem igen efter ganske kort tid på posten. Ifølge Børsen havde han forsøgt at fuske med bilag for at få IBM til at betale en regning på over 20.000 kr. for nye dæk, ny frontrude og ny bagrude til sin røde Porsche 928. Det er ikke en sag, I nævner i jeres bog?

»Jeg har spurgt ind til det hos IBM. Ingen har villet bekræfte det. Jeg har spurgt Asger Jensby, der siger, at det ikke passer,« forklarer Erik Ove.

Uheldige forbindelser
I jeres bog skriver I om Anette Uttenthal, at en af hendes tidligere samarbejdsparterne i ejendomsmæglerkarrieren var den senere selkabstømmerdømte Bjørn Stiedl. Og at hun senere i tilværelsen blev gift med Torben Bendix Jacobsen, der var involveret i kriminelle sidegadevekseler-aktivtiteter.

Når I roder så langt tilbage i historien, ville det så ikke være relevant at nævne, at Asger Jensby var involveret i et meget berygtet anpartscirkus drevet af den dømte selskabstømmer og skattesvindler Benny Ibbo Munch?

»Vi har altså ikke skrevet en portrætbog omhandlende Asger Jensby. I kan finde masser af emner, som vi ikke har været inde på. Det, vi har gjort er, at beskrive svindlen i IT Factory.«

Men I forbinder alligevel Anette Uttenthal med selskabstømmeren Bjørn Stiedl, fordi hun indtræder i et selskab, da han forlader det. Men Asger Jensby og den svindeldømte Benny Ibbo afløser to af Danmarkshistoriens største selskabstømmere, Jens Nørskov og Søren Bonde, i bestyrelsen for det i dag konkursforsliste Annehus Support. Var det ikke værd at nævne?

»Det kan være, at vi gør det I vores næste bog«, siger Stig Andersen.

BRANCHENYT
Læs også