Anklager om fejl i Bagger-bogen

Flere af bipersonerne i IT Factory-sagen står nu frem med anklager om fejl i Erik Oves og Stig Andersens bog om Stein Bagger.

Flere af bipersonerne i IT Factory-sagen står nu frem med anklager om fejl i Erik Oves og Stig Andersens bog om Stein Bagger.

Personerne er utilfredse med, at forfatterne ukritisk bringer påstande frem, som de mener er ukorrekte.

Blandt andet hævder den tidligere direktør for CSC Danmark, Ingelise Bogason, og tidligere bestyrelsesmedlem Henning Børgesen fra IT Factory, at de bliver lagt ord i munden, som de aldrig har sagt.

Ifølge bogen fremgår det, at Asger Jensbys første kontakt med Stein Bagger fandt sted, da Jensby var ansat som nordisk chef for CSC. Her bad han Stein Bagger tage en samtale med direktøren for det danske datterselskab, Ingelise Bogason, som refererede til Asger Jensby.

»Bagefter kontaktede Ingelise Bogason mig og sagde, at jeg burde tage et møde med Stein, som efter hendes opfattelse virkede meget dygtig,« forklarer Jensby i bogen.

Han duede ikke
Men den udlægning er direkte i strid med sandheden, siger Ingelise Bogason i dag.

»Asger Jensby opfordrede mig til at tage en samtale med Stein Bagger. Jeg gjorde det og vendte tilbage med en besked om, at han ikke passede ind i vores virksomhedskultur. Jeg anbefalede, at vi ikke ansatte ham. Og han blev heller ikke ansat,« fastslår hun.

Stig Andersen og Erik Ove erkender at de ikke har talt med Ingelise Bogason.

»Vi har talt med Asger Jensby, fordi han har været impliceret i forløbet op til 1. december 2008. Hvis det er forkert, så vil det selvfølgelig blive taget op i en revideret udgave. Vi har ikke interesse i, at lade en Asger Jensby løbe af sted med nogle løgne,« siger Stig Andersen.

Slet ikke til stede
I bogen fremgår det også, at Asger Jensby og bestyrelsesmedlem i IT Factory Henning Børgesen lørdag den 29. november godkendte, at Anette Uttenthal dagen efter kunne fjerne bevismateriale fra Stein Baggers hemmelige kontor.

Den udlægning bliver afvist af Henning Børgesen:

»Jeg var overhovedet ikke til stede lørdag, og hvis jeg havde haft kendskab til, at der fandtes belastende materiale, ville jeg have sikret en ”sømmelig” omgang med selvsamme. Dette er også nedfældet i min rapport til bagmandspolitiet,« siger Henning Børgesen.

»Vi har ikke talt med Henning Børgesen om det der. Vi har nogle vidner om det forløb,« siger Stig Andersen.

BRANCHENYT
Læs også