Fremgang efter global aktienedtur

RB-BørsenDet danske obligationsmarked lukkede mandag højere, da de europæiske aktiemarkeder lå med solide fald. Det var ny uro omkring banksektoren, som fik investorerne til at sælge ud af bankaktierne, og det ramte den overordnede stemning på aktiemarkederne negativt. Det var desuden småt med de makroøkonomiske offentliggørelser mandag, og derfor blev netop udviklingen på aktiemarkederne den største ledetråd for investorerne.

»Obligationskurserne steg mandag som følge af solide aktiefald på den globale aktiescene,« sagde obligationschef Theodore Ake hos Mitzuho Securities til Bloomberg News.

Det var specielt finansaktierne, som fik investorerne til at mindske risikoappetitten mandag og søge tilflugt blandt de mere sikre fastforrentede papirer.

Den adm. direktør Jamie Dimon hos det amerikanske finanshus JPMorgan havde i et interview på CNBC udtalt, at marts var lidt mere besværlig i forhold til udviklingen i januar og februar. Den adm. direktør Kenneth Lewis hos Bank of America meldte om samme besværligere udvikling i marts. Begge banker har ellers tidligere oplyst, at januar og februar havde budt på sorte tal på bundlinjen.

Den administrerende direktør Rick Wagoner hos General Motors er blevet presset væk fra sin stilling, efter at et udvalg under præsident Barack Obama har besluttet, at Wagoner ikke har formået at fremsætte en succesfuld redningsplan for bilgiganten.

Investorerne rettede mandag blikket fremad mod næste vigtige punkt på dagsordenen, som er tirsdagens amerikanske forbrugertillidsbarometer for marts fra Conference Board. Økonomerne kalkulerer med en lille forbedring til 28,0 i marts fra 25,0 måneden forinden. Nøgletallet befinder sig dog fortsat på et historisk lavpunkt.

Den amerikanske 10-årige T-bond lå ved dansk lukketid 20/32 point højere i kurs 100 16/32 med en effektiv rente på 2,69 pct.

Mandag ved dansk lukketid kostede en euro 1,3167 dollar og dermed lå den amerikanske valuta styrket.

BRANCHENYT
Læs også