Krise tvinger Peugeot-topchef af posten

Efter måneders rygter har den fransk bilkoncern PSA sat chefen på porten.

Paris

Kun to år holdt Christian Streiff på den stormfulde post som topchef for Peugeot Citroen PSA, der ligesom verdens øvrige bilindustri er voldsomt ramt af den internationale krise.

Nye løsninger
Søndag sagde Peugeotfamilien og PSA's bestyrelse på et krisemøde farvel til Streiff, fordi krisen kræver nye og ekstraordinære løsninger, som bestyrelsesformanden, Thierry Peugeot, udtrykte det.

Christian Streiff blev ansat i februar 2007. Han erstattes fra juni af 56-årige Philippe Varin, der i øjeblikket er chef for Europas næststørste stålvirksomhed, Corus, en fililal af det indiske Tata Steel.

Den fyrede topchef blev formentlig et offer for sin egen og egenrådige ledelsesstil. I koncernen var der tilfredshed med Christian Streiffs plan, Cap 2010, der havde til formål at give begge bilmærker i koncernen en ny dynamik.

Selv hævder Streiff, at planen har tilladt PSA at gennemføre besparelser for 2,4 mia. euro, og han erklærede sig derfor uforstående over for beslutningen om at udskifte ham.

Et iltert temperament
Kilder tæt på bestyrelsesformanden siger til avisen Le Monde, at Streiff lukkede sig inde sammen med sin finansdirektør, Isabelle Marey-Samper. Andre hævder, at topchefens meget iltre temperament blev en belastning for ham.

Under forhandlingerne med den franske regering om en redningsplan irriterede Streiffs stædige og uforudsigelige facon. Dagen efter, at bilindustrien havde lovet regeringen ikke at afskedige i 2009, gik Streiff ud og annoncerede en større fyringsrunde.

I 2008 havde PSA et underskud på 343 mio. euro. Koncernen kontrolleres af Peugeot-familien, der ejer 45 pct. af aktierne. Familien er dog delt op i to afdelinger, der ikke altid er enige.

BRANCHENYT
Læs også