Kort nyt

Færre går på efterløn arbejdsmarked Antallet af efterlønsmodtagere i alderen 60-62 år er i fjerde kvartal 2008 faldet med 6.200, svarende til 10 pct., i forhold til samme kvartal året før. Modsat er antallet i alderen 63-64 år steget med 2.000, svarende til 3 pct., viser tal fra Danmarks Statistik.

Samlet er antallet af efterlønsmodtagere i fjerde kvartal 2008 faldet med 3.900 eller 3 pct., så der nu er 139.600 efterlønsmodtagere. Tallene er omregnet til fuld tid og inkluderer både heltids- og deltidsefterlønsmodtagere. Der er stadig relativt færre mænd end kvinder på efterløn. I fjerde kvartal 2008 var der 58.800 mandlige efterlønsmodtagere, svarende til 42 pct. af samtlige. Denne andel er uændret i forhold til både kvartalet før og samme kvartal 2007.

Fabrik genåbnet
transport Maersk Container Industri har genåbnet sin containerfabrik i Dongguan i Sydkina. Fabrikken har været lukket i januar og februar og de ansatte sendt hjem på ferie med løn, skriver nyhedsbrevet news2bizz China. »Fabrikken kører på meget lavt blus, for der er meget få tørlastcontainerfabrikker, der producerer ret meget, som markedet ser ud for tiden, siger Peter Krogh Nymand, adm. direktør for Maersk Container Industri.

Fynske aviser skærer ned
medier Fyens Stifstidende fjerner ni journalistiske stillinger i bladhuset i Odense som led i en sparerunde, hvor Fyens Stiftidende og Fyens Amtsavis tilsammen skal spare 45,5 mio. kr. Forleden meddelte amtsavisen, at der skal afskediges seks medarbejdere med bl.a. lukning af Nyborg-redaktionen.

Chip De to chipproducenter Intel og Nvidia har efterhånden et noget anstrengt forhold til hinanden. Først sagsøgte Intel Nvidia, og nu sagsøger Nvidia Intel. De to parter er rygende uenige, fordi deres chipsæt nærmer sig hinanden mere og mere.

Sikkerhed En analyse fra Trend Micro viser, at it-kriminaliteten på verdensplan er steget markant. En stigning fra fem millioner unikke
virustrusler i 2007 til over 16 millioner i 2008, skriver Computerworld.

Linux Den næste version af Canonicals populære Linux-distribution - Ubuntu version 9.04 - går nu ind i den sidste testfase, før systemet lanceres i april, skriver Computerworld. Versionen er ved at få slebet de sidste hjørner runde, før distributionen slippes løs blandt brugerne. Linux-distributionen byder på en række justeringer i forhold til forgængeren.

Spionage 1.295 computere tilhørende internationale institutioner fordelt på 103 lande er blevet ulovligt overvåget af et kinesisk kontrolleret netværk, viser en 10 måneder lang efterforskning af it-industrispionage. Rapporten fremsætter tungtvejende beviser om den politisk motiverede hacking, skriver Computerworld...

BRANCHENYT
Læs også